Rallimestari Petter Solberg palaa tositoimiin: "Unelmana on paikka palkintopallilla"

Ralliautoilun vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solberg palaa ralleihin. Norjalainen Solberg, 49, osallistuu kesäkuussa Ruotsin Karlstadissa ajettavaan rallin EM-sarjan kilpailuun Volkswagen Polo GTI R5:llä.

Rallicrossissa kaksi maailmanmestaruutta (2014, 2015) voittanut Solberg sairastui sarkoidoosiin vuonna 2017, ja sairaus jätti jälkensä keuhkoihin, näköaistiin ja jaksamiseen.

Hän jätti ralleille jäähyväiset vuonna 2019 Walesin MM-osakilpailun jälkeen, mutta nyt mies on omien sanojensa mukaan jälleen valmis ralliin.

– Aina kun olin työpajalla, tämä auto kehotti minua käyttämään sitä. Sellaista ei voi jättää huomiotta, Solberg sanoo tiedotteessa.

– Tunnette minut ja meidän perheemme. Ralli on meille kaikki kaikessa. Viime vuonna kyyditin äitiäni Citroën C4 WRC:llä yhdellä erikoiskokeella tässä samassa kilpailussa. Se oli mukavaa, mutta Oliverilla (Solbergilla) oli vielä hauskempaa, ja hän voitti koko rallin.

Isä-Solberg ajaa nyt samalla autolla, jolla hänen poikansa voitti vuosi sitten. Kyseessä on kaikkien aikojen ensimmäinen Volkswagen Polo GTI R5 -kori.

– Nyt minäkin haluan osan siitä hauskuudesta. Tämä tehdään nautinnon vuoksi. Päätavoite on ajaa autoa ja saada ihmiset hymyilemään. En yritä voittaa, vaan kyse on show'sta ja ajamisen nautinnosta.

– EM-sarjassa on paljon nopeita kuljettajia. Kilpailu on todella kovaa. Ajoin edellisen kerran viisi vuotta sitten, mutta sen jälkeen en ole ajanut ollenkaan. Vauhti on tässä sarjassa uskomatonta, eikä sellaista tuosta noin vain löydetä.

Solbergin kartturina toimii Gus Greensmithille nuottia lukeva Jonas Andersson

– Asumme lähekkäin, mutta emme ole aikaisemmin kilpailleet yhdessä. Odotan tätä innolla.

Jos paluukisa sujuu hyvin, saatetaan norjalainen ralliässä nähdä kenties korkeammankin tason ralleissa.

– Unelmana on paikka palkintopallilla. Ja jos kaikki menee hyvin, tulevaisuudessa voi tapahtua mitä tahansa, Solberg sanoi Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle.

Lue myös:

    Uusimmat