Maailmanmestari sairaalaan: Painajaismainen näky veti kilpaveljen sokkiin – "Hän ei pystynyt liikkumaan tai hengittämään"

Ranskalainen tähtipyöräilijä Julian Alaphilippe, 29, koki karmivan kolarin maantieajon Liege-Bastogne-Liege-klassikkokisassa sunnuntaina. Nyt hänellä on kiire kuntoutua heinäkuun alussa käynnistyvään Tour de France -etappikilpailuun. 

Team DSM -tallin ranskalaispolkija Romain Bardet, joka itsekin meni nurin joukkokolarissa, kuvaili tilannetta "painajaiseksi". 

– Kun katsoin ympärilleni, näin Julianin noin 5-6 metriä alempana (ojassa). Se oli emotionaalinen sokki, sillä hänen tilanteensa oli tukala. Ketään ei ollut tulossa, ja hän todella tarvitsi apua. Se oli hätätilanne. Hän ei pystynyt liikkumaan, hän ei pystynyt hengittämään, Bardet kertasi Velonewsin mukaan

Bardet'n mukaan apuun tuli ensin Alaphilippen edustaman Quick-Step Alpha Vinyl -tallin mekaanikko, sitten lääkäri. 

– Olin sokissa. Kilpailu oli osaltani käytännössä ohi, vaikka olin onnekas, kun en saanut vammoja. 

Kovalla vauhdilla puuhun törmänneen Alaphilippen kokeman ulosajon vakavuus selvisi sairaalassa Belgian Herentalsissa. Maailmanmestarin keuhko oli painunut kasaan ja hän oli kärsinyt useita luunmurtumia. 

– Hänellä oli paljon kipuja, mutta hän ei ollut alakuloinen. Hän kertoi muutaman vitsin, kuten hänellä on tapana, ja olin iloinen, että hän löysi nopeasti vitsikkään puolensa, vaikka hän oli vakavasti loukkaantunut, Alaphilippen serkku ja valmentaja Franck Alaphilippe totesi Reutersin mukaan L'Equipelle.

– Hän sanoi minulle, että "olin välttää osuman puuhun, ja ilman sitä olisin ehkä voinut jatkaa kilpailua". Hän oli todella epäonnekas. 

Yksi Alaphilippen kauden päätavoitteista on 1. heinäkuuta alkava suurklassikko Tour de France. Se on nyt vaarassa. 

– En voi sanoa vielä mitään hänen paluupäivästään, mutta olen erittäin optimistinen loppukaudesta, Franck Alaphilippe summasi. 

Lue myös:

    Uusimmat