Maailmanennätys! Suomalainen Johanna Nordblad sukelsi 103 metriä jään alla pelkässä uimapuvussa ja ilman räpylöitä

Helsinkiläinen vapaasukeltaja Johanna Nordblad, 45, on tehnyt naisten jääsukelluksen maailmanennätyksen. Hän sukelsi 103 metriä jään alla pelkässä uimapuvussa ilman räpylöitä.

Samalla Nordblad ylitti miesten jääsukelluksen maailmanennätyksen, joka on tällä hetkellä 76,2 metriä.

Aikaa sukellukseen meni 2 minuuttia ja 42 sekuntia.

– Olen ajatellut tätä hetkeä viimeisten kahden vuoden aikana joka päivä. Nyt tuntuu, että vitsit olen hyvä! Tein sen, Nordblad kertoo tiedotteessa.

Koronatilanteesta johtuen Nordblad ei ole päässyt altaaseen treenaamaan ja tekemään normaalia treenivalmistautumista.

– Minulla on ollut todella epävarma olo. Epävarmana ei yleensä tee parastaan, joten olen yrittänyt keskittyä siihen, että tekisin parhaani, meni miten meni. Ja tein parhaani. Onnistuin!

Ennätys tehtiin tänään keskipäivällä Kainuussa Suomussalmella Hossan kansallispuistossa sijaitsevassa Öllörin järvessä. Ilman lämpötila oli 7 astetta pakkasen puolella. Vesi oli kolmiasteista ja jää 60 senttiä paksua.

Jäähän oli tehty aukkoja, joiden etäisyydet olivat 20, 40, 60, 71, 82, 93 ja 103 metriä.

– 71 metriä on virallinen naistenennätys, 82 miestenennätys ja alkuperäinen tavoitteeni. 103 ylitti kaikki epävirallisetkin ennätykset, Nordblad kertoo.   

Kyseessä oli kansainvälisen urheilusukellusorganisaation CMAS:n järjestämä kilpailu.

Aiempi ennätys oli 50 metriä

Nordblad teki edellisen ennätyksensä, Guinnessin naisten jääsukelluksen maailmanennätyksen, 50 metriä avannosta avantoon vain uimapuvussa, vuonna 2015.

Vuonna 2004 Nordblad teki vapaasukelluksen maailmanennätyksen pituussukelluksessa sukeltamalla 158 metriä räpylöillä altaassa.

Tällä hetkellä Nordbladin pituussukelluksen ennätys on 192 metriä ja hengenpidätyksen ennätys 6 minuuttia ja 35 sekuntia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja