Maailmanennätys ei riittänyt – MM-titteli ja 600 000 euron jättipotti taiturille liekinpunaisessa irokeesissa

Skotlantilainen Peter Wright valloitti uransa toisen dartsin maailmanmestaruuden maanantaina Lontoossa. Hän kaatoi MM-finaalissa englantilaisen Michael Smithin erin 7-5. 

Lempinimellä "Käärmeenpurema" tunnettu 51-vuotias Wright, jolla oli finaalissa liekinpunainen irokeesi, voitti edellisen MM-tittelinsä kaksi vuotta sitten. 

Wright joutui ottelussa kahteen otteeseen tappiolle (3-4 ja 4-5), vaikka meni heti alussa 2-0-johtoon. Lisäksi hän oli yhden pelin päässä hävitä myös 10. erän, mutta voitti yhdeksän seuraavasta kymmenestä pelistä ja nousi 7-5-erävoittoon. 

– Pelasimme Michaelin kanssa ison osan ottelusta alle tasomme, mutta finaali oli silti viihdyttävä, koska se oli tiukka. Michael on dartsin tulevaisuus, ja minusta tuntuu pahalta hänen puolestaan, sillä olen ollut samassa asemassa. Minun on kuitenkin käytettävä tilaisuuteeni, ja onneksi pystyin siihen tänään, Wright kommentoi järjestäjätahon mukaan

Wright sai voitosta 500 000 puntaa eli noin 595 000 euroa. Smithin osuus oli noin 238 000 euroa. 

Smithin, 31, saldo televisioiduissa rankingfinaaleissa on julma: Hän on hävinnyt yhdeksästä finaalistaan kahdeksan. Hän hävisi MM-loppuottelun myös vuonna 2019.  

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Smith summasi finaalissa peräti 24 täydellistä 180 pisteen heittovuoroa. Koko turnauksessa hän teki niitä 83, mikä rikkoi Gary Andersonin vanhan MM-ennätyksen (71) selvästi. 

Lue myös:

    Uusimmat