Maailman tulisin curry aiheuttaa hallusinaatioita – tätä reseptiä et halua kokeilla

Brittilääkäri onnistui ensimmäisenä maailmassa syömään kokonaisen lautasellisen maailman tulisinta currya.

Britannian Lincolnshiressa sijaitsevassa Bindi-ravintolassa tarjoillaan currya, joka saa heikomman vähintäänkin vapisemaan. Intialaisravintolan erikoiscurry on nimittäin maailman tulisinta ja yksi annos pitää sisällään jopa 20 kappaletta Naga Infinity -chilejä. Kyseinen lajike on Scovillen asteikolla maailman toisiksi tulisin. Chilien käsittely on niin vaarallista, että kokit joutuvat pukemaan ylleen hanskojen lisäksi kasvomaskit sekä suojalasit.

Daily Mailin mukaan brittilääkäri Ian Rothwell, 55, on nyt ensimmäisenä maailmassa onnistunut syömään kokonaisen lautasellisen ravintolan currya. Aiemmin haasteeseen on tarttunut, ja siinä epäonnistunut, yli 300 ihmistä. Rothwellin mukaan curryannoksen syöminen hikoillen ja kyyneleet valuen voitti haastavuudeltaan jopa kiipeämisen Kilimanjaro-vuorille.

– Pidän tulisista curryista, mutta tämä oli kyllä asteikkoni yläpuolella. Ravintolan omistaja tarjosi minulle maitoa, mutta päätin pysytellä oluessa. Luulen, että se auttoi minua selviämään haasteesta. Syömiseen meni noin tunti, ja minun oli pakko käydä puolessa välissä ulkona haukkaamassa raitista ilmaa, Rothwell kertoo.

Vahvoja hallusinaatioita ja ambulanssi paikalle

Happihyppelyn aikana Rothwell koki myös vahvoja hallusinaatioita, jotka johtuivat miehen mukaan luultavasti chilin vapauttamista endorfiineista. Sinnikäs Rothwell palasi kuitenkin ruokapöydän ääreen saattamaan haasteen loppuun. Rothwell halusi omien sanojensa mukaan näpäyttää tyttärensä poikaystävää, joka oli etukäteen tuominnut appiukkonsa yrityksen epäonnistuvan.

– Yli 300 ihmistä on kokeillut The Widower -annoksen syömistä, mukaanlukien 10 naista. Kukaan ei kuitenkaan ole aiemmin pystynyt syömään annosta loppuun. Useimmat ovat pystyneet syömään noin seitsemän haarukallista. Annoksen syöjät ovat hikoilleet, itkeneet, vapisseet ja oksentaneet. Kerran jouduimme jopa soittamaan ambulanssin, ravintolan omistaja Muhammed Karin kertoo.

Tyttären kuvaamalla videolla näkyy, kuinka Ian Rothwell hikoilee curryn parissa:

The Widower – maailman tulisin curry

Tältä näyttää maailman tulisimman curryn resepti. Älä kokeile kotona.

20 Naga Infinity -chiliä (noin 4 miljonaa Scovillea)
1 teelusikallisen Nagauutetta (6 miljoonaa Scovillea)
5 Scotch Bonnet - pippuria
8 linnunsilmächiliä
3 teelusikallista ekstratulista chilijauhetta
Bindi-mausteseosta
Pilkottuja sipuleita
Ruokalusikallinen suolaa

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja