Maailman surullisin koira – kovia kokenut Lana etsii omaa kotia

Pentuna huonoissa oloissa eläneellä Lana-koiralla on vaikeuksia luottaa ihmisiin. Surullinen kuva apeasta koirasta on kuitenkin herkistänyt sydämet ympäri maailmaa.

Maailman surullisin koira.

Niin kuvataan Lanaa, jonka Facebook-kuva voitti tuhannet sydämet puolelleen lokakuussa 2015.

Pentuna huonoissa oloissa eläneellä Lanalla oli vaikeuksia luottaa ihmisiin: se suojelee ruokaansa vierailta.

– Lana on tuntemattomissa ympäristöissä ujo tyttö, mutta kun se on tuntemiensa luotettavien ihmisten seurassa, siitä tulee hassu ja kiltti, koiraa kuvattiin Rescue Dogs Matchin Facebook-sivulla.

Lana sai aiemmin oman kodin, mutta kuukausien kuluttua se palautettiin eläinsuojaan – se oli yrittänyt näykätä perheen lasta, muttei kuitenkaan ollut purrut tätä.

– Vaikka Lana palasi eläinsuojaamme, sen entinen perhe yritti kovasti työskennellä Lanan kanssa. Koska perheessä oli lapsia, päätimme, että Lanan olisi parasta palata luoksemme, eläinsuoja kuvaa tilannetta uudessa päivityksessään.

Palattuaan eläinsuojaan Lana masentui niin, että lakkasi syömästä ja juomasta vuorokauden ajaksi. Se ei suostunut liikkumaan. Kopistaan ujo Lana tuli ulos vain kahden ihmisen vuoksi. Lopulta eläinsuoja soitti Lanan entiselle perheelle, joka tuli tapaamaan koiraa. Se paransi Lanan mielialaa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Kuva apeasta Lanasta nojaamassa seinään saavutti suuren suosion. Eläinsuoja sai "maailman surullisimmasta koirasta" tuhansia kyselyjä.

Nyt Lana elää sijaisperheessä ja voi paremmin. Se ei ole vielä saanut pysyvää kotia, mutta julkisuutta on riittänyt: New York Post, Fox 29, Irish Independent, Yahoo, Daily Mail ja Huffington Post tekivät kaikki jutun Lanasta. Lienee vain ajan kysymys, että Lana pääsee omaan kotiin.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Lähde: Today

Lue myös:

    Uusimmat