Mainos

Maailman parhaat kaupungit asua listattiin – Helsingillä moitteista huolimatta hieno sijoitus

Maailman talousfoorumi on listannut maailman kaupungeista ne, jotka ovat vetovoimaisimpia asuttaa. Helsinki päätyy listauksessa neljännelle sijalle, joskaan ei moitteitta.

Maailman talousfoorumin listan kärkisijaa pitää tänä vuonna Uuden-Seelannin suurin kaupunki Auckland. Sitä kehutaan taloudenhoidostaan, kaupunkilaisten koulutustasosta sekä uniikista luonnostaan.

Aucklandia seuraavat listassa Saksan pääkaupunki Berliini ja Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina.

Helsinki karsiutui palkintosijoilta, mutta on mainitaan listauksessa heti neljäntenä. Sijoitusta saattoi taloustilanne, joka myös mainitaan, kun Helsingistä puhutaan.

– Huolimatta finanssikriisin laukausemista Suomen talousongelmista, Helsinki pysyy yhä yhtenä maailman parhaimmista paikoista asua. Suomessa koulujärjestelmä on maailman vahvimpia ja kaupungit tukevat vahvasti yrittäjyyttä, Maailman talousfoorumi toteaa.

Innovatiivisista ratkaisuista kiitosta

– Helsinki on hyvin innovatiivinen kaupunki: Tämä koskee etenkin kaupungin hallintoa, sillä Helsinki on maailman johtava kaupunki hallinnon järkevyydessä ja kaupunkilaisten osallistamisessa, erityisesti vapaan tiedon saatavuudessa. Samalla kaupunki kehittää uusia kunnianhimoisia tapoja järjestää joukkoliikenteensä, Maailman talousfoorumi ylistää. 

Helsingin taakse jäivät muun muassa Austaralian metropolit sekä Tukholma. 

Katso koko lista selitteineen Maailman talousfoorumin sivuilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.