Maailman parhaan lasagnen salaisuudet – tekijä paljastaa!

Maailman suosituimman lasagnereseptin tehnyt John Chandler antaa vinkit, miten teet itse täydellistä lasagnea.

John Chandler on yhdysvaltalainen kahden lapsen isä ja myyntimies, joka on luonut mahdollisesti koko internetin suosituimman reseptin: Allrecipes.com:ista löytyvä lasagneresepti "World's Best Lasagna" eli maailman paras lasagne on kerännyt viidessä vuodessa yli 12 miljoonaa katselukertaa ja saanut yli 10 000 arvostelua.

Hän kertoo sähköpostihaastattelussa, että suosikkiresepti perustuu hänen äitinsä tekemään lasagnereseptiin. Chandler lisäsi perusreseptiin uusia ainesosia, esimerkiksi fenkolimaustetta. Hän on myös tehnyt lasagnea vähärasvaisena versiona, mausteisia makkaroita ja chiliä hyödyntäen. Kun lasagnen tekee pieniin annosvuokiin valmiiksi, ei tule vahingossa ahmineeksi liikaa, hän vinkkaa.

– Täydellinen lasagne valmistuu, kun muistaa muutaman oleellisen seikan: yksi niistä on, että on varattava riittävästi aikaa. Mitä kauemmin annat lasagnen kypsyä, sitä paremmin ruoka saa makua. Toinen tärkeä seikka on mausteinen makkara, joka antaa mukavasti osaltaan makua, hän paljastaa MTV3.fi:lle.

Lasagnen kokkaamisen lisäksi Chandler on innokas grillaaja, Texasissa kun asuu, ja lisäksi häneltä luonnistuu mallikkaasti marsala-kanan valmistaminen.

– Lasagne on aika suosittu ruoka amerikkalaisilla perheillallisilla. Se on todellista lohturuokaa, ja yhdestä laatikollisesta voi ruokkia isonkin määrän ihmisiä.

Tällainen on maailman paras lasagne – ainekset 12 annokseen:

450 grammaa possunlihasta tehtyä tuoremakkaraa

400 grammaa kevytjauhelihaa

1 dl hienonnettua sipulia

2 valkosipulinkynttä (murskattuna)

1 tlk tomaattimurskaa

3,5 dl paseerattua tomaattia

4 dl valmista tomaattikastiketta

1 dl vettä

2 rkl sokeria

1 1/2 tlsk basilikamaustetta

1/2 tlsk fenkolimaustetta

1 tlsk italialaista mausteseosta (basilika, meirami, oregano, rosmariini, salvia, timjami, persilja)

1 rkl suolaa

1/4 tlsk mustapippuria

4 rkl tuoretta, hienonnettua persiljaa

12 lasagnelevyä

4 dl ricottajuustoa

1 kananmuna

1/2 tlsk suolaa

340 grammaa mozzarella-juustoa siivutettuna

1,5 dl parmesan-juustoa raastettuna

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 190 asteiseksi.

1. Lisää haudutuskattilaan makkara, jauheliha, sipuli ja valkosipulimurska, ja ruskista nämä. Sekoita joukkoon tomaattimurska, paseerattu tomaatti, tomaattikastike ja vesi. Mausta sokerilla, basilikalla, fenkolimausteella, italialaisella mausteseoksella, suolalla, pippurilla ja 2 rkl persiljalla. Anna kiehua hiljalleen 1,5 tuntia ja sekoittele välillä.

2. Sekoita ricottajuusto ja kananmunat ja 2 rkl persiljaa sekä 1/2 tlsk suolaa.

3. Kokoa lasagne. Laita ison vuoan pohjalle ensin ohuesti jauhelihakastiketta, lado päälle lasagnelevyt ja voitele ne ricottajuustoseoksella. Lado päälle kolmannes mozzarella-siivuista. Laita päälle ohuelti lihakastiketta ja 0,5 dl parmesaanijuustoa. Toista tässä järjestyksessä seuraava kerros. Laita päällimäisen kerroksen kuorrutukseksi mozzarella-juustoa ja parmesania. Laita vuoan päälle folio. Folio ei tarraa juustoon, jos voitelet sen öljyllä sisäpuolelta.

4. Paista lasagnea uunissa 25 minuuttia, foliolla peitettynä. Ota folio pois, ja paista vielä 25 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

MTV3/Laura Kokko

Lue myös:

    Uusimmat