HP kehuu valmistaneensa maailman ohuimman läppärin

HP:n uusi kannettava tietokone vastaa paksuudeltaan AAA-paristoa. Laitteen siro ulkokuori yhdistää CNC-työstettyä alumiinia ja hiilikuitua. HP esitteli uuden Spectre-mallin New York Times Internationalin Luxury Conferencessa.

– HP Spectre on maailman ohuin kannettava tietokone ja toisin kuin useimmat muut erittäin ohuet tietokoneet, se ei tingi tehosta tai suorituskyvystä, HP:n Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan alueen Personal Systems kuluttajatuotteiden osaston johtaja Louis Perrinsanoo.

Spectren CNC-työstetty alumiinikuori on paksuudeltaan ainoastaan 10,4 millimetriä, mikä vastaa AAA-paristoa. Valmistajan mukaan ohut kotelo on hiilikuitupohjan ansiosta sekä kestävä että kevyt. Kokonaispainoa laitteella on 1,1 kilogrammaa.

13,3-tuumaisella Full HD -näytöllä varustetun laitteen sisältä löytyy Intel Core -suoritin joko i5- tai i7-versiona, 512 gigatavun PCIe-väyläinen SSD-massamuisti sekä kahdeksan gigatavua RAM-muistia. Käyttöaikaa laitteelle luvataan 9,5 tuntia. Laite on varustettu myös kolmella USB Type-C -liitännällä, joista kahdessa on Thunderbolt-tuki. Äänentoistosta huolehtivatBang & Olufsenin stereokaiuttimet.

Uuden Spectren ohessa HP esitteli myös muita uusia Windows-koneita. Näitä ovat 15,6-tuumaisilla näytöillä varustetut HP ENVY ja HP ENVY x360.

HP ENVY:n ominaisuuksia ovat:

 • Intel Core i -suorittimet i7:ään asti ja mahdollisuus UMA-(6)- tai Intel IRIS GFX -grafiikkaan
 • 16 gigatavun keskusmuisti sekä tallennustilana jopa yhden teratavun kiintolevy tai 256 gigatavun SSD-massamuisti
 • Windows Hello -tuki ja mahdollisuus HD IR -kameraan

HP ENVY x360 tärkeimmät ominaisuudet ovat:

 • Edeltäjää parempi akkukesto: 11 tuntia, kun edellisen sukupolven kesto oli 8 tuntia.
 • Kuudennen sukupolven Intel Core i5- tai i7 -suoritin, mahdollisuus Intel IRIS GFX -grafiikkaan tai kuudennen sukupolven AMD A9-9410 Dual-Core -suoritin Radeon R3 -grafiikalla.
 • Jopa kahdeksan gigatavua keskusmuistia, yksin- tai kaksinkertainen tallennustila, jopa kahden teratavun kiintolevy tai 256 gigatavun SSD-massamuisti.
 • Full HD -näyttö sekä HP Audio Boost -teknologia ja Bang & Olufsenin äänentoisto.
 • Kaksi USB 3.0 Type-A -liitäntää, HDMI sekä muistikorttilukija.

13,3-tuumainen HP Spectre tulee Euroopassa myyntiin kesäkuussa ja sen suositushinnat alkavat 1499 eurosta. 15,6-tuumaisen HP ENVY x360:n odotetaan tulevan myyntiin kesäkuussa alkaen 799 euron hinnalla ja 15,6-tuumainen HP ENVY tulee myyntiin kesäkuussa alkaen 749 eurolla.

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja