Maailman ikonisin urheiluauto uusissa vaatteissa: Tässä on kahdeksannen sukupolven Porsche 911

1:24

Los Angelesin autonäyttelyssä esitelty uusi 911 on edeltäjäänsä tehokkaampi, digitaalisempi ja Porschen mukaan myös nopeampi.

Porsche 911:n kahdeksas sukupolvi esiteltiin Los Angelesin autonäyttelyssä viime yönä Suomen aikaa.

Ensimmäisenä uudistuvasta mallistosta päivänvalon nähnyt Carrera S on edelliseen malliin verrattuna lihaksikkaamman oloinen. Perää koristaa koko auton levyinen valolista.

Nollasta sataan -ajasta on viilattu uusien moottoreiden avulla 0,4 sekuntia. Nelivetoinen Carrera 4S kiihtyy sataseen 3,6 sekunnissa ja huippunopeus on hieman yli 300 kilometriä tunnissa. Uudistunut kuusisylinterinen bokserikone on 331 kilowattinen (450 hv).

Aluksi uusi 911 on tarjolla vain automaattivaihteisena, mutta manuaali on luvassa ensi vuonna. Kaikissa uusissa 911-malleissa on vakiovarusteena erityinen märälle kelille suunniteltu Wet-ajotila, joka havaitsee tien pinnalla olevan veden ja varoittaa kuljettajaa.

Carrera S:n ja 4S:n jälkeen uudistumisvuorossa ovat perus-Carrera, tehokkaampi Turbo ja sporttisuus edellä suunnitellut GTS- ja GT-mallit.

Uuden 911:n ostaja voi kompensoida autonsa CO2-päästöjä jo tilausvaiheessa vapaaehtoisilla rahalahjoituksilla kansainvälisiin ympäristöprojekteihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja