Maailman huippukokit paljastavat parhaat niksinsä: Näin muuntaudut mestarikokiksi!

Huippukokit paljastivat parhaita vinkkejään. Näiden avulla kokkaaminen sujuu helpommin ja tehokkaammin. Suosikkikokkien neuvoilla ruokakin maistuu takuuvarmasti aiempaa paremmin.

Näillä helpolla huippukokkien vinkeillä kokkaaminen sujuu kotona nopeasti. Vinkit houkuttelevat varmasti nautiskelemaan enemmän omista kokkailuistaan ravintolassa käymisen sijaan.

Neuvot pastan valmistamiseen

1. Keitä pastaa minuutti vähemmän kuin ohjeissa neuvotaan. Paista pasta viimeisen minuutin aikana mieluummin pannulla kastikkeen kanssa. Amerikan Iron Chef Mario Batali.

2. Älä laita öljyä veteen, kun keität pastaa. Öljyn takia pastakastike ei tartu spagettiin niin hyvin. Newyorkilainen kokki, Missy Robbins.

3. Pastaa keittäessä, kannattaa siitä säästää hieman nestettä. Tämä neste kannattaa lisätä valmistamaasi pastakastikkeeseen, sillä se antaa kastikkeelle runkoa ja kermaisen olemuksen. Tv-kokki, Nigella Lawson

Neuvot lihan valmistamiseen

1. Aloita pihvin paistaminen sen reunoilta, jotta pannulle kertyy runsaasti lihan omaa makoisaa rasvaa. Paista pihvi sen jälkeen normaalisi molemmin puoleisesti. Alan Ducasse, Adour and Benoit.

2. Muista ottaa pihvi huoneenlämpöön noin tunti ennen kokkaamisen aloittamista.Huippukokki, Geoffrey Zakarian.

3. Anna lihan levätä hetki ennen nauttimista. Melissa d'Arabian, Ten Dollar Dinners

Vinkit leipomiseen

1. Leipoessa saat parhaimmat tulokset, jos jätät voin ja kananmunat huoneenlämpöön jo edeltävä iltana. Ina Garter,Barefoot Contessa: Back to Basics -kirjassa.

2. Tehdessäsi keksejä kannattaa viilentää taikina jääkaapissa ennen kuin laitat sen uunipellille. Näin keksit eivät menetä muotoaan ja taikinan nostatusaineet ennättävät tehdä työnsä kunnolla. Norman Van Aken, Orlando, Florida.

Vinkkejä yrttien, kasvisten ja hedelmien suhteen

1. Ripottele suolaa leikkuulaudalle pilkkoessasi yrttejä. Näin yrtit eivät lennä niin herkästi pois leikkuulaudalta. Joanne Chang, bostonilaisen kahvilan omistaja.

2. Älä leikkaa sipulin kantaa pois ennen kuin olet pilkkonut sipulin pieniksi. Näin sipuli pysyy paremmin kasassa leikkaamisen aikana. Jean-Robert de Cavel, Jean-Robert's Table, Cincinnati

3. Sitruunan ja limen mehua saa käytettäväkseen mahdollisimman paljon, kun hedelmää pyörittää käsissä minuutin verran. Toinen hyvä keino on myös lämmittää sitä mikrossa muutamien sekuntien ajan. Patricia Yeo, Lucky Duck, Boston.

4. Jos käytät salsan tai guacamolen tekemiseen raakaa sipulia, kannattaa se huuhtoa kylmällä vedellä ja kuivata ennen pilkkomista. Näin pääset eroon hapoista, jotka nopeasti pilaavat salsan tuoreuden. Mark Miller, Coyote Cafeen -kahvilan omistaja

5. Valkosipulia ei kannata pilkkoa liian pieniksi palasiksi, sillä muuten se palaa todella herkästi. Aarti Sequera, Aarti Party.

6. Säikäytä kasvikset jääkylmässä vedessä keittämisen jälkeen, jotta ne säilyttävät upeat värinsä. Maria Hines, Tilth.

7. Tuore basilika säilyy pidempään huoneenlämmössä, jos sen juuren ovat veden peitossa. Elisabeth Prueitt, Tartine Baker.

8. Keittäessäsi kukkakaalia kannattaa keitinveteen lisätä hieman maitoa ja suolaa, näin ollen kukkakaalin valkoinen väri säilyy raikkaampana. Michael White, newyorkilaisten suosikkikokki.

9. Salaatin päälle ei kannata laittaa salaattikastiketta ennen kuin syömisen hetkellä, sillä salaatista tulee muuten liian kostea. Amerikan Iron Chef Marc Forgione.

Muita hyödyllisiä vinkkejä

1.Paistaessasi kananmunia voitele pannu sherrystä tehdystä viinietikasta. Kaada kastike kananmunan päälle, kun alat nautiskella proteiinirikkaasta aamupalasta. (Voit käyttää myös mieleistäsi viinietikkaa) Huippukokki, Didier Elena.

2. Nopeutat kokkaamista, jos laitat jääkuutioastiaan ylijääneen kastikkeen ja pakastat ne. Voit hyödyntää niitä seuraavalla kerralla nopean kastikkeen tekemisessä. New Yorkilaisen ravintolan omistaja David Burke.

3. Muista kääntää paistinpannun kahva itsestäsi poispäin, jottet osu siihen ja kaada tuotoksia lattialle. Jonathan Waxman, Barbuto, New York.

Lähde: Food Network

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja