Maailman ensimmäisen avaruushotellin rakentaminen aiotaan aloittaa hämmentävän pian: Vieraille suuria suunnitelmia suurella rahalla

Avaruudessa lomailu saattaa olla todellisuutta jo lähivuosina, ainakin jos on uskominen Orbital Assembly -yhtiön suunnitelmiin.

Orbital Assembly on ilmoittanut aloittavansa maailman ensimmäisen avaruushotellin rakentamisen vuoteen 2026 mennessä.

Yhtiön toimitusjohtaja John Blincow kertoo Washington Postille, että koronapandemia saattaa viivästyttää alkuperäistä arviota, jonka mukaan hotellin rakentamisen alkuun päästäisiin vuoteen 2025 mennessä.

Blincow uskoo, että hotellin sisällään pitävän kaupallisen Voyager Station -avaruusaseman rakennusurakka kestää vain pari vuotta. Hänen mukaansa myös muiden avaruusasemien rakentamiseen on runsaasti intoa, koska ne ovat taloudellisesti niin tuottoisia.

Avaruusasemalle mahtuisi peräti 280 vierasta ja 112 miehistön jäsentä huippukokkeineen päivineen. Kyse on siis todella mittavasta suunnitelmasta.

Villejä visioita vieraille

Suunnitelmissa avaruusturistit lennätettäsiin harjoittelujakson jälkeen avaruushotellille SpaceX:n avaruusaluksella.

Muutaman päivän oleskelusta Maan kiertoradalla joutuu pulittamaan viisi miljoonaa dollaria.

Voyager Stationin pyörivällä rakenteella on tarkoitus luoda asemalle keinotekoinen painovoima.

Hotelliin halutaan esiintymään nimekkäitä esiintyjiä. Blincowin puheissa vilahtaa mm. Sting ja Beyoncé. Hotellin vieraat pääsisivät kokeilemaan myös avaruuskävelyä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja