30 miljoonalla avaruusmatkan Jeff Bezosin kanssa varannut mysteerihenkilö perui yllättäen reissunsa – tilalle istahtaa 18-vuotias Oliver

Avaruusturismi on ottamassa ensiaskeleitaan. Avaruusmatkojen tapauksessa myös matkalippujen hinnat ovat pilvien yläpuolella.

Siksi tulikin yllätyksenä, että noin 30 miljoonaa dollaria avaruusmatkastaan huutokaupassa huutanut tuntematon henkilö päätti viime tingassa perua reissunsa ”aikatauluongelmiin” vedoten.

Henkilö oli onnistunut saamaan lipun miljardööri Jeff Bezosin Blue Origin -avaruusyhtiön New Shephard -aluksen neitsytmatkalle. Myös Bezos itse osallistuu ensilennolle.

Vapautuneelle paikalle istahtaa 18-vuotias Oliver Daemen, jonka isä on hollantilaisen sijoitusyhtiön johtaja. Isä oli hankkinut paikan avaruusmatkalle pojalleen. Aiheesta kirjoittaa Guardian.

Twitterissä julkaistulla videolla Daemen kertoo olevansa innoissaan tulevasta avaruusmatkastaan:

New Shephard -aluksen on määrä ampaista avaruuteen ensi tiistaina. Alus lentää 100 kilometrin korkeuteen. Lento kestää vain kymmenisen minuuttia. Tästä ajasta avaruudessa ollaan muutama minuutti. Aluksen kyydissä matkaavat lisäksi Jeff Bezosin veli Mark Bezos sekä 82-vuotias yhdysvaltalainen veteraanipilotti Wally Funk.

Ikähaarukka lennolla on siis varsin laaja: Blue Originin mukaan samalla lennolla avaruuteen lähtevät kaikkien aikojen nuorin ja vanhin ihminen.

0:46
Miljardööri Richard Branson laskeutui onnistuneesti avaruuslennoltaan viime sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja