Mainos

Maaherrat eivät usko suurläänihankkeen läpimenoon

Maaherrat eivät usko, että suurläänihanke saa eduskunnan siunausta. He pitävät ehdotusta keskushallinnon vahvistamisena aluehallinnon kustannuksella. Maaherrat pitivät perinteistä kesäkokoustaan tänään Oulussa. Suurläänihanke ei maaherroja suuremmin ihastusta.

Maaherra Kalevi Kivistön mielestä ehdotus suurlääneistä on epätarkoituksenmukainen tapa toteuttaa sinänsä hyviä hallitusohjelman tavoitteita. Hänen mielestään järkevämpää olisi säilyttää läänit entisellään ja sijoittaa niihin kaikki hallinnolliset asiat, kun niissä jo nyt hoidetaan seitsemän ministeriön asioita.

Koko aluehallinnon mielekkyys on Kivistön mukaan siinä, että sillä on läheinen suhde alueensa ongelmiin, laitoksiin, kuntiin ja ihmisiin. Kivistö pelkää, että etu menetetään ylisuurten läänien myötä.

Tällä hetkellä maaherrat eivät usko ehdotuksen uudesta lääninjaosta menevän eduskunnassa läpi. He uskovat kansanedustajien reagoivan siihen, että suurläänien myötä alueiden vaikutusmahdollisuudet heikkenevät. Samalla keskushallinto vahvistuu.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.