Mainos

Maahanmuuttovirasto vastaa kritiikkiin: Vuokrat liikesalaisuuksia

Yksittäisten vastaanottokeskusten vuokrahinnat ja hinnoitteluperusteet ovat liikesalaisuuksia, sanoo Maahanmuuttovirasto. Vuokria ei siksi anneta julkisuuteen.

Maahanmuuttovirasto kertoo saaneensa kritiikkiä päätöksestään salata vastaanottokeskusten vuokrat.

Viraston mukaan hintojen julkaiseminen myös vaikeuttaisi neuvotteluja uusista vastaanottokeskuksista ja voisi johtaa vuokratason karkaamiseen käsistä.

-Toimimme avoimilla markkinoilla ja olemme niistä syvästi riippuvaisia. Jos repostelisimme yhteistyökumppaneidemme liikesalaisuuksia julkisuudessa, meillä ei kohta olisi yhteistyökumppaneita eikä edellytyksiä toimia, sanoo Maahanmuuttoviraston hallintojohtaja Jouko Salonen tiedotteessa.

Viime vuosina turvapaikanhakijan keskimääräinen vuorokausihinta on ollut 43 euroa henkilöltä. Maahanmuuttoviraston mukaan tätä käytetään pohjana myös uusista sopimuksista neuvoteltaessa. Summa sisältää kaiken tilavuokrista kiinteistön huolto- ja ylläpitomenoihin, henkilökuntakuluihin, terveyspalveluihin, vastaanottorahaan ja mahdollisiin ruokapalveluihin.

Maahanmuuttovirasto kertoo raportoivansa vastaanoton kustannuksista sillä tasolla kuin valtion virastojen on raportoitava ja noudattavansa heitä velvoittavaa lainsäädäntöä sekä sopimuksia. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.