Mainos

IS: Maahanmuuttovirasto laatii ohjeistusta vastaanottorahan rajoituksista

Mahanmuuttovirasto laatii parhaillaan ohjeistusta vastaanottokeskuksille vastaanottorahan myöntämisestä, kertoo Ilta-Sanomat.

Maahanmuuttoviraston viestintäpäällikkö Hanna Kautto sanoo lehdelle, että turvapaikanhakijoiden varallisuus vaikuttaa mahdollisuuksiin saada vastaanottorahaa Suomessa. Kauton mukaan nyt vastaanottokeskuksia muistutetaan kyseistä käytännöstä. Kautto huomauttaa, että vastaanottorahan myöntäminen ei saa olla automaatio.

Vastaanottorahaa voidaan myöntää, jos turvapaikanhakija on tuen tarpeessa, eikä voi saada toimeentuloa ansiotyöllä, muista tuloista tai varoista.

– Jo pitkään toimineissa vastaanottokeskuksissa käytäntö on tuttu, ja niissä työtä on varmasti tehty uusia keskuksia tarkemmin. Olemme juuri ohjeistamassa koko vastaanottokenttää asiasta, jotta saamme koko maahan selkeät käytännöt, Kautto kertoo Ilta-Sanomille.

Maahanmuuttovirasto ei ole lehden mukaan ehtinyt kartoittaa, kuinka hyvin käytännöt ovat selvillä vastaanottokeskuksissa, joita on perustettu Suomeen lisää nopeassa tahdissa.

– Eli millä tasolla heidän osaamisensa ja tietonsa ovat tässä. Ymmärtävätkö kaikki keskukset, että heiltä edellytetään myös kielteisiä päätöksiä vastaanottorahasta tarvittaessa, Kautto tarkentaa lehdelle.

Ilta-Sanomien mukaan poikkeuksellisissa tapauksissa turvapaikanhakijalla voi olla mukanaan rahaa tuhansien eurojen arvosta.

Oikeusministeri Jari Lindström (ps.) sanoi viime viikolla pitävänsä Suomessa harkinnan arvoisena Tanskan mallia, jonka mukaan turvapaikanhakijoiden omaisuutta voitaisiin takavarikoida elämisen rahoittamiseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.