Mainos

Maahanmuuttojuristit huolissaan Trumpin kauden huumepolitiikan seurauksista – marihuanateollisuudessa työskenteleminen voi estää kansalaisuuden saannin

14:53
Kannabiksen asemasta Suomessa keskusteltiin Huomenta Suomessa viime vuoden helmikuussa.

Yhdysvalloissa marihuanan käyttäminen tai marihuanateollisuudessa työskentely voi estää kansalaisuuden saamisen, vaikka maahanmuuttaja olisikin osavaltiossa, jossa marihuana on laillista, linjaa Yhdysvaltain kansalaisuus- ja maahanmuuttovirasto.

Asiasta uutisoi Washington Post.

Yhdysvalloissa marihuanan käyttö on laillista 10 osavaltiossa ja se on dekriminalisoitu 14 osavaltiossa. Liittovaltion tasolla marihuana katsotaan laittomaksi aineeksi.

Dekriminalisoinnilla tarkoitetaan laittomaksi ja rangaistavaksi säädetyn teon rangaistavuuden poistamista.

Aiemmin tässä kuussa Denverin pormestari Michael Hancock pyysi oikeusministeri William Barrilta linjausta siitä, uhkaako marihuanateollisuudessa työskentely kansalaisuuden saamista.

Kirjeessään Hancock kertoi kahdesta tapauksesta, jossa maahanmuuttajille ei ollut myönnetty kansalaisuutta kannabiksen takia. Molemmat maahanmuuttajat työskentelivät laillisesti kannabisteollisuudessa.

Asianajaja neuvoo pysynään poissa marihuanateollisuudesta

Colorado on yksi ensimmäisistä marihuanan viihdekäytön laillistaneista osavaltioista ja sen kannabisteollisuus on menestynyt.

Maahanmuuttolakimiehet ovat olleet pitkään huolissaan presidentti Donald Trumpin kauden huumepolitiikan vaikutuksista maahanmuuttajiin.

Maahanmuuttoasianajaja Kathy Brady on sanonut uutistoimisto AP:lle, että hän neuvoo ihmisiä pysymään poissa marihuanateollisuudesta, kunnes liittovaltion laki muuttuu.

– Vaikka sinulla olisi ollut green card (pysyvä oleskelulupa) 20 vuotta, on parempi olla työskentelemättä tässä teollisuudessa ja olla käyttämättä marihuanaa, hän sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja