Mainos

Maahan syöksyneet avaruuspallot ihmetyttivät Espanjassa

Espanjassa on ihmetelty viimeisen viikon aikana taivaalta maahan syöksyneitä outoja kappaleita. Kappaleiden takia paikalle on muun muassa lähetetty pommiteknikkoja.

Ensimmäinen musta, ampiaispesän näköinen pallo löytyi Murcian alueella sijaitsevasta Mulan kylästä viime viikolla.

Viikonloppuna samankaltainen pallo löydettiin noin 30 kilometrin päästä Calasparrasta.

– Aikaisin samana aamuna, jolloin ensimmäinen esine löytyi, silminnäkijät kertoivat nähneensä kuusi, seitsemän tulipalloa tippuvan taivaalta, Calasparran kaupungintalon edustaja Maria Jose Gomariz kommentoi eilen.

– Ehkä näitä oli vain kaksi, mutta se näytti siltä että niitä olisi enemmän... tai sitten muut ovat pudonneet alueille, jossa kukaan ei kulje.

Löydöt aiheuttivat melkoisen kohun, jonka vuoksi paikalle lähetettiin myös eritysjoukkoja tarkastamaan pallot. Kummassakin tapauksessa poliisi tuli kuitenkin siihen tulokseen, etteivät pallot ole radioaktiivisia tai muuten ihmisten terveydelle haitallisia.

Pallot on kuljetettu Cartagenan kaupunkiin tutkittavaksi. Alustavan arvion mukaan pallot saattaisivat ylimääräisiä polttoainetankkeja raketista.

Kolmas outo kappale löydettiin tällä viikolla tiistaina Valencian alueelta Eldasta. Paikallinen viljelijä oli löytänyt pelloltaan pitkän, metallisenkaltaisen esineen ja hälytti paikalle poliisin.

Poliisi totesi kappaleen vaarattomaksi ja vei sen poliisiasemalle Alicanteen.

– Se näyttää avaruusalukseen kuuluvalta palalta, ei lentokoneeseen. Se voi olla satelliitin pala tai joku vastaava, poliisi arvioi.

NASA:n mukaan Maan ympärillä ajelehtii avaruudessa yli puoli miljoonaa erilaista jätekappaletta satelliiteista ja raketeista. Avaruusjätettä syöksyykin maahan joka vuosi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.