Mainos

Video: Paikalliset ikuistivat tulipallon Bangkokin taivaalla – peräisin ulkoavaruudesta?

Thaimaassa ihmetellään maan pääkaupungin Bangkokin taivaalla eilen nähtyä tulipalloa. Sosiaalinen media on pullollaan paitsi kuvia ja videoita myös teorioita siitä, mikä valoilmiön aiheutti. 

Tulipallo on ikuistettu useilla eri aluella Bangkokissa aamuruuhkan aikana. Yllä olevasta Youtube-videosta näkyy, kuinka maata kohti lentavä objekti syttyy hetkeksi tuleen muodostaen siniseltä aamutaivaalta hyvin erottuvan tulipallon. 

Uutiskanava CNN:n haastatteleman Thaimaan kansallisen avaruusinstituutin apulaisjohtajan Saran Poshyachindan mukaan on hyvin mahdollista, että taivaalla nähty kappale on peräisin ulkoavaruudesta. 

Asiantuntijan mielestä kyseessä ei voi olla satelliitti, koska sen kulkusuunta olisi ollut erilainen. Hän uskookin, että valoilmiön aiheutti Maata kohti putoava asteroidi. Kuvamateriaalin perusteella näyttää siltä, että objekti syttyi tuleen arviolta 100 kilometriä maan pinnan yläpuolella. 

– Se ei ehkä ollut kovin painava, luulen sen painaneen muutaman kilon, Poshyachinda arvioi kuvien perusteella. 

Sittenkin ilmapallo?

The Bangkok Postin mukaan kyseessä saattoi asteroidin sijaan olla palava ilmapallo. Lehti nojaa arviossaan Bangkokin planetaarion asiantuntijaan.

Lehden mukaan kyseessä saattoi olla myös avaruusroju: Satview-nettisivuston mukaan maata kiertävän objektin oli nimittäin määrä palaa ilmakehässä suurin piirtein samaan aikaan, kun valopallo nähtiin Bangkokin taivaalla. 

Viranomaisten mukaan epätodennäköistä sen sijaan on, että kyseessä olisi pudonnut lentokone tai helikopteri tai sellaisten osa, koska alueella ei ole raportoitu ilmailuturmista. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.