Laavan saartamat koirat katosivat yllättäen La Palmalla – paikalta löytyi salaperäinen juliste ja jalanjälkiä

2:47
Tältä näytti laavan saartamalla alueella, josta koirat katosivat.

La Palmalla tulivuoresta purkautuneen laavan keskellä jumissa olleet koirat katosivat juuri ennen pelastusoperaatiota.

Helikopteri ei ollut pystynyt lähestymään pientä laavan saartamaa aluetta tuhkan ja kuumuuden vuoksi, mutta niille oli toimitettu dronen avulla ruokaa viime viikkoina.

Paikallisen droneyrityksen Aerocamaraksen oli tarkoitus kiinnittää droneihin verkot, joiden sisään koirat yritettäisiin pyydystää ja sen jälkeen lennättää turvaan purkausalueelta.

Paikallisviranomaiset antoivat pelastusyritykselle luvan aiemmin tällä viikolla, mutta pelastajien suureksi yllätykseksi koirat olivat kadonneet. 

Aluetta seulottiin dronen ja lämpökameroiden avulla, mutta koirista ei enää näkynyt jälkeään.

Sen sijaan maahan oli ilmestynyt ihmisen jalanjäljet ja kiviaitaan julistekangas.

"La Palma, pysykää vahvoina. Koirat ovat kunnossa. A-Team", julisteessa luki espanjaksi.

A-team-nimimerkillä esiintyvä taho julkaisi torstaina videopalvelu Youtubeen videon, jossa esitellään koiria ja paikalle jätettyä viestiä.

Alueella liikkuminen on kiellettyä

Virallista pelastusoperaatiota johtava Javier Pereira sanoo viranomaisten vahvistaneen videon aidoksi.

– Haluamme vain saada [varman] havainnon koirista, jotta tiedämme niiden olevan kunnossa, sanoo Pereira uutistoimisto Reutersille.

Kukaan ei tiedä tarkalleen, missä koirat ovat ja mikä taho on todellisuudessa mahdollisen pelastusoperaation takana. Ei myöskään ole tiedossa, miten koirat on onnistuttu hakemaan laavan keskeltä.

The Guardianin mukaan on mahdollista, että pelastusryhmä toimii anonyymisti, koska alue on evakuoitu ja luvattomasta liikkumisesta voi saada rangaistuksen.

Nimettömänä esiintynyt lähde vakuutti paikallismedialle koirien olevan kunnossa. Hän sanoi, ettei voi selittää tilannetta enempää, koska alueella liikkuminen on kiellettyä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja