Mainos

Maa järisi jälleen Ecuadorissa

Ecuadoria on tänään ravistellut uusi maanjäristys. Maan pääkaupungin Quiton viranomaisten mukaan kyse oli viikonloppuna tapahtuneen järistyksen jälkijäristyksestä.  

Uusi järistys ei tiettävästi aiheuttanut vahinkoja, eikä tsunamivaroitusta annettu. Järistyksen voimakkuus oli 6,1.  

Lauantain maanjäristyksessä kuoli yli 500 ihmistä. Uhrimäärän on odotettu kasvavan huomattavasti, sillä 1 700 ihmistä on edelleen kateissa.

Loukkaantuneita on viimeisimpien virallisten tietojen mukaan yli 4 600.  
Järistyksessä pahoin kärsineissä Mantan ja Pedernalesin kaupungeissa etsitään edelleen eloonjääneitä sortuneista kodeista, hotelleista ja yritystiloista. Kansainväliset pelastus- ja avustusryhmät auttavat järistyksen uhreja. Avustustyöntekijöitä on saapunut paikalle esimerkiksi Kolumbiasta, Meksikosta ja Espanjasta.  

Kodittomiksi jääneitä ihmisiä uhkaavat esimerkiksi likainen juomavesi ja tauteja levittävät hyttyset.

Pelastustöissä haasteita

Mantan kaupungissa paikalliset ovat turhautuneet, koska monien mielestä pelastustyöt etenevät liian hitaasti.

Maan presidentti Rafael Correa on sanonut pelastustöiden olevan vaikeita, mutta ne etenevät koko ajan. Joissakin kaupungeissa ei ole sähköä, ja paikoin pelastustöitä haittaavat maanvyöryt.  

YK:n lastenjärjestö Unicef on varoittanut, että järistys vaikuttaa noin 150000 lapseen. Espanjan Punaisen ristin mukaan noin 100000 ihmistä tarvitsee apua.  
Valkoisen talon tiedotteen mukaan Yhdysvaltain presidentti Barack Obama soitti Correalle eilen ja lupasi Yhdysvaltojen tekevän kaikkensa tukeakseen Ecuadorin toipumista. Correa on arvellut jälleenrakennuksen maksavan jopa 3 miljardia dollaria ja kestävän kaksi tai kolme vuotta.  

Lauantain järistys oli Ecuadorin pahin lähes 40 vuoteen. Sen voimakkuus oli 7,8.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.