Mainos

Ecuadorin maanjäristyksen uhriluku nousee, loukkaantuneita yli 2 500

Ecuadorin maanjäristyksen uhriluku kasvaa entisestään. Järistysalueella vierailleen presidentti Rafael Correan mukaan kuolonuhreja on nyt 272, mutta hän uskoo luvun nousevan vielä huomattavasti.

Uusin tieto loukkaantuneiden määrästä on kasvanut selvästi edellisestä arviosta. Loukkaantuneita ilmoitetaan olevan jo yli 2 500, kun eilen tiedossa oli satoja loukkaantuneita.

Sunnuntain vastaisena yönä tapahtuneen järistyksen keskus sijaitsi noin 170 kilometrin päässä pääkaupunki Quitosta ja 30 kilometrin päässä rantakaupunki Muisnesta.

Sisämaassa sijaitsevassa Quitossa seinät säröilivät ja sähköt katkeilivat järistyksen vuoksi. Öljyntuotanto ei viranomaisten mukaan kärsinyt vahinkoja.

100 vankia pakeni järistyksen myötä

Rannikon läheisyydessä vahingot olivat sen sijaan mittavampia. Esimerkiksi 15 kilometrin päässä rannikolta sijaitsevassa Portoviejossa järistys mursi vankilan seiniä ja 100 vankia pääsi karkuun. Osa heistä saatiin myöhemmin kiinni, mutta joidenkin onnistui jatkaa karkumatkaansa, maan oikeusministeri Ledy Zuniga twiittasi.

Portoviejon trooppisessa ilmassa alkoi myös levitä vahva ruumiiden löyhkä, mutta pelastustöitä oli jatkettava.

– Olemme jo löytäneet kolme ruumista ja uskomme, että 10–11 ihmistä on yhä loukussa, kertoi romahtaneen hotellin raunioilla etsintöjä tehnyt pelastustyöntekijä.

Myös rannikolla sijaitseva Pedernales kärsi pahoja vahinkoja. Pormestari arvioi, että kuolleita saattaa löytyä satoja lisää, kun etsinnät romahtaneiden hotellien raunioissa etenevät.

– Pedernales on tuhoutunut. Rakennukset ovat romahtaneet, etenkin hotellit, joissa on ollut paljon turisteja. Siellä on paljon ruumiita, pormestari Gabriel Alcivar sanoi paikallisessa mediassa.

Ecuadorin viranomaisten mukaan järistys aiheutti tuhoja myös maan suurimmassa kaupungissa Guayaquilissa. Maan presidentti Rafael Correa vieraili eilen tuhoalueella keskeytettyään virallisen matkansa Vatikaaniin.

"Tulirenkaalla" järisee herkästi

Ecuador sijaitsee niin kutsutulla "Tulirenkaalla", joka ulottuu Tyynenmeren laidoilta Aasian itäpuolelle sekä Amerikkojen länsipuolelle. Tulirenkaalla järisee herkästi, mutta silti viikonloppuna tapahtunut maanjäristys oli yksi pahimmista lähes 40 vuoteen. Maanjäristys kesti mittausten mukaan kokonaisen minuutin, ja se oli voimakkuudeltaan 7,8. 

Ennen Ecuadorin järistystä maa järisi torstaina ja lauantaina Japanissa, joka niin ikään sijaitsee Tulirenkaalla. Geotieteiden professori David Rothery Britannian avoimesta yliopistosta sanoi kuitenkin, että Japanin ja Ecuadorin maanjäristykset eivät liity toisiinsa.  

1:51

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.