Glen Kamara ja ex-HJK-tähti maalasivat Eurooppa-liigan huippuottelussa – lisäajalla helähti karmaisevasti

Glen Kamara painoi uransa ensimmäisen euromaalin, kun hänen edustamansa Rangers päätyi jalkapallon Eurooppa-liigan huippuottelussa Benficaa vastaan pistejakoon 3–3-lukemin.

MAINOS

Eurooppa-liiga suorana C Morella

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Portugalilainen kotijoukkue Benfica siirtyi heti johtoon Rangers-puolustaja Connor Goldsonista kimmonneella omalla maalilla, mutta 19. minuutilla nähtiin merkittävä käänne, kun Rangersin Ryan Kentin takaapäin kaatanut Nicolas Otamendi ajettiin ulos.

Viisi minuuttia myöhemmin skottivieraat nousivat Benfican Diogo Goncalvesin omalla maalilla tasoihin.

Heti tämän jälkeen illassa soivat suomalaissoinnut. Rangersin Glen Kamara sai keskityksen entiseltä HJK-tähdeltä Alfredo Morelosilta ja painoi ensimmäisen euromaalinsa rangaistusalueen rajalta alakulmaan. Ottelu Eurooppa-liigassa oli suomalaiselle keskikenttäpelaajalle uran 21:s.

Toisella jaksolla Morelos kasvatti Rangersin johtoa toviksi maalilla. James Tavernier jakoi kolumbialaiskärjelle syötön aivan maalin eteen, eikä Morelos voinut siitä erehtyä.

Osuma oli Morelosille 22:s eurokilpailuissa. Hänellä on nyt yksinään kaikkien aikojen eniten euromaaleja Rangersin pelaajista.

Benfican Rafa Silva onnistui kaventamaan tilannetta, ja vielä lisäajalla helähti. Darwin Nunez karkasi pystysyötöstä läpi ja toi portugalilaiset tasoihin.

Sekä Rangersilla että Benficalla on nyt tältä Eurooppa-liiga-kaudelta kaksi voittoa ja yksi tasapeli.

Bayer Leverkusen kampesi voittoon

Kehissä Eurooppa-liigan alkuillassa oli myös Bayer Leverkusenin suomalaismaalivahti Lukas Hradecky. Leverkusen kairasi israelilaista Hapoel Beer Shevaa vastaan 4–2-vierasvoiton.

Hapoelin 2–1-johtomaalissa oli näyttävyyttä. Illan toisen osumansa värkännyt Elton Acolatse otti pallon kantapäällä haltuunsa, harhautti Leverkusen-puolutuksen maalivahti Hradeckyä myöten kassalle ja sijoitti pallon vasemmalla jalallaan oikeaan alakulmaan.

Puoliajalle mentiin kuitenkin israelilaisten puolustajan Or Dadyan omalla maalilla 2–2-tasalukemissa. Illan toisen osumansa iskenyt Leon Bailey ja loppuminuuteilla maalannut Florian Wirtz veivät Leverkusenin toisella jaksolla 4–2-voittoon.

Leverkusenilla on nyt Eurooppa-liigasta tällä kaudella vyöllään kaksi voittoa ja yksi tappio. Hapoel Beer Shevan saldo on sen sijaan päinvastainen: kaksi tappiota ja yksi voitto.

Kello 22 Eurooppa-liigassa käynnistyvät myöhäisillan ottelut.

Lue myös:

    Uusimmat