Mainos

Luvassa hiostavaa ilmaa – etelästä saapuu lämpöä, kuurosateita ja ukkosia

Tänään hellepäivää saatiin viettää erityisesti Pohjois-Suomessa, jossa helleraja rikkoutui Utsjoen Kevolla, Ylitorniolla, Sallan kirkonkylässä, Kuusamon Kiutakönkäällä ja Rovaniemen rautatieasemalla.

Suuria hellerajan ylitykset eivät kuitenkaan olleet, sillä lämpimimmällä paikkakunnalla Kevolla lämpötila nousi 25,8 asteeseen. Lämpimän sään lisäksi Lapissa saatiin seurata myös ukkosta, sillä päivä oli salamoinniltaan kesän toiseksi vilkkain. Ukkosten ennustetaan kuitenkin hiljenevän yöksi.

– Pohjoisessa helteet päättyivät rytinään, toteaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi. Hänen mukaansa viikonlopun jälkeen helteitä tuskin enää on pohjoiseen odotettavissa.

Etelässä ainoa helteestä nauttinut paikkakunta oli Turku, jossa lämpötila oli 25,3 asteetta.

Vaikka lämpötilat eivät helteille nousseetkaan, päivä oli silti lämmin ja aurinkoinen myös etelässä. Seitsemän uutisissa vierailtiin Espoon Keilalahdessa sijaitsevassa Laguuni-vesiurheilukeskuksessa, jonne Jarno ja Jonne Lehtoranta olivat saapuneet viettämään päivää.

– Lämmin keli sai lähtemään liikkeelle, hän kertoo.

2:13

Saadaanko viimein helteitä Helsinki-Vantaalle?

Eteläkin voi päästä kuitenkin pian nauttimaan helteistä, sillä perjantaina etelästä saapuu uutta lämpimämpää ilmamassaa. Samalla etelään saapuu kuitenkin myös kuurosateita ja ukkosta, ja säästä voi tulla hiostavakin.

Lämpötilat voivat nousta helteille erityisesti Lounais-Suomessa ja Satakunnassa. Kuurosateet voivat kuitenkin paikoin viilentää säätä.

Helsinki-Vantaan lentokentällä ei koko kesänä ole vielä mitattu hellelukemia, ja Rintaniemi pohtiikin, että huomenna voisi olla tilaisuus tavoittaa tuo odotettu raja.

– Varmaan kaiken kaikkiaan tulossa yksi kesän lämpimimmistä viikonlopuista kokonaisuudessaan, hän arvioi.


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.