Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Luumujäädyketorttu

Julkaistu 12.12.2013 09:08

Jäädyketortun voit valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Käytä pohjaan piparkakkutaikinaa, jonka paistat levynä ja murustat seuraavana päivänä hieman kuivuneena tai murusta jo aiemmin tehtyjä piparkakkuja.

10 annosta

Kakkupohja:

½ levy Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (250 g) TAI

1 levy Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikinaa (250 g), sellaisenaan paistettuna tai pipareina (200–250 g valmiita pipareita)

75-100 g voita

Täyte:

1 pss kuivattuja luumuja (200 g)

2 dl vettä

(2 rkl konjakkia, punssia tai rommia)

1 dl sokeria

1 tlk kuohukermaa (2 dl)

1 tl vaniljasokeria

1 tlk maitorahkaa (250 g)

Päälle ennen tarjoilua:

50 g luumuja

jouluisia koristerakeita tai minikoristekynttilöitä

Paista paketillinen piparkakkutaikinaa levyt irrallaan 200-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min, varo paistamasta liikaa.

Anna jäähtyä ja kuivua ainakin seuraavaan päivään ja murusta hyvin tai käytä jo aiemmin tehtyjä piparkakkuja, jotka murennat hienoksi. Sekoita murut sulatettuun rasvaan. Painele murumassa irtopohjaisen vuoan pohjalle tiiviisti.

Valmista täyte. Tee luumusose keittämällä luumuja sokeriliemessä 10–15 min niin, että ne soseutuvat tai käytä tölkki (300 g) valmista luumumarmeladia (mausta halutessasi alkoholilla). Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen rahka, kylmä luumusose ja muut maustavat ainekset. Tarkista maku mieleiseksesi.

Kaada seos piparipohjalle, joka on irtopohjavuoassaan. Jäädytä pakastimessa ainakin yön yli.

Ota juuri ennen tarjoilua pakastimesta pöydälle, irrota vuoka ja koristele jouluiseksi.

Mikäli torttua ei tarjoilla seuraavana päivänä, sen voi jäädyttämisen jälkeen irrottaa vuoasta ja pakata isoon pakastepussiin. Torttu säilyy pakasteessa muutaman kuukauden esim. yllätysvieraiden varalta.

VINKKI: Voit tehdä saman kakun myös taatelilla.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Juustokakku-kuppikakutAfter Eight -jäädykekakkuAfter Eight -jäädykekakkuKarpalo-valkosuklaiset sydämetNaked TaatelikakkuJoulupiparit kuppeina & kinuskimarjat
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:28
    Takaisinvedot

    Poista tämä reppu heti käytöstä!

  • 10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 09:15
    Takaisinvedot

    Älä hypi enää tällä hyppynarulla – Tukesilta varoitus

  • 08:19
    Koirat

    Kolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"

  • 07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!