Luumäellä vaaran paikka – Tuli tuhonnut talon, jossa saattaa olla sodanaikaisia räjähteitä: ""Paikkaa ei tule lähestyä"

Luumäellä on tuhoutunut  tulipalossa talo, jonka sisällä voi olla ammuksia ja räjähteitä, kertoo Etelä-Karjalan pelastuslaitos. Pelastuslaitos ja poliisi eristivät alueen räjähde-epäilyn vuoksi.

Palopaikkaa ei tule lähestyä pelastuslaitoksen paikalta poistumisen jälkeenkään.

Palomestarin mukaan tieto rakennuksesta mahdollisesti löytyvistä räjähteistä ei tullut suoraan kiinteistön omistajalta vaan muuta kautta.

–  Kiertotien kautta on saatu epäily, että tällaisessa vanhassa talossa on mahdollista olla ilmeisesti sodanajan räjähteitä. Mitään varmistettua tietoa ei ole, Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Toni Jaako kertoo.

–  Naapurusto sanoo, että tällaista on kuulemma joskus ennenkin ollut, hän lisää kysyttäessä räjähde-epäilyn syytä.

Jaako ei osannut ennen kello yhtä alkuyöstä kertoa onko palanut rakennus ollut asuttu. Palon syttymisen aikaan paikalla ei kuitenkaan ollut ketään, eikä tulipalosta aiheutunut henkilövahinkoja.

Talon annettiin palaa ja sammua itsekseen

Pelastuslaitos sai ilmoituksen ilmiliekeillä palavasta talosta Niittytiellä Luumäellä eilen iltana puoli kahdeksan aikoihin. Rakennus on Jaakon mukaan syttynyt vähän ennen ilmoitusta. Palomestarin mukaan alue on maaseutua ja ilmoituksen teki naapuri pitkän matkan päästä.

Pelastuslaitoksen yksiköiden saapuessa paikalle ei taloa voitu enää pelastaa, ja pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi suojata viereiset samasta pihapiiristä löytyneet pienemmät rakennukset.

Pelastuslaitos antoi liekehtivän rakennuksen palaa ja sammua turvallisesti itsekseen. Rakennus tuhoutui palossa täysin. Pelastuslaitos poistui paikalta puolenyön aikoihin.

Helsingin Kallion kadulta löytyi vanha sodanaikainen kranaatti  – kranaatin löytänyt kertoo tilanteesta 4:34
Helsingin Kalliosta löytyi vuosi sitten kranaatti kadulta.

Alue pidetään pelastuslaitoksen poistumisenkin jälkeen eristettynä, eikä turvallisuussyistä palopaikkaa tule lähestyä. Alue on eristetty palomestarin mukaan lippusiimalla.

Palon syttymissyystä ei ollut vielä alkuyöstä tehty arvioita. Syttymissyytä arvioidaan palomestarin mukaan päiväsaikaan yhteistyössä poliisin kanssa. Eristyksen kesto on hänen mukaansa poliisin arvioitavissa oleva asia, sillä poliisilla on räjähteiden osalta enemmän asiantuntijuutta.

Lue myös:

    Uusimmat