Luulitko pitäväsi jotakuta hyvännäköisenä vain, koska olit juonut? Tutkimus tyrmää yleisen alkoholimyytin

Nyt laitettiin lonkerot testiin! Erottaako aidon ja alkuperäisen halpisversiosta 7:14
KATSO MYÖS VIDEO: Onko klassikkoa parempaa lonkeroa olemassa? Lonkeroiden makutestissä selvitettiin erottaako aidon ja alkuperäisen halpisversiosta.

Kuvittelitko, että alkoholin juominen saa toisen ihmisen näyttämään silmissäsi viehättävämmältä? Tuoreen tutkimuksen mukaan se ei ole niin.

Journal of Studies on Alcohol and Drugs -julkaisussa 30.elokuuta julkaistussa tutkimuksessa kävi ilmi, että kaikki 18 paria miehiä, jotka osallistuivat tutkimukseen, pitivät viehättävinä pitämiään ihmisiä yhtä viehättävinä, olivatpa he sitten nauttineet alkoholia tai eivät, kertoo New York Post.

Lisäksi tutkijat saivat selville, että alkoholin juominen lisäsi miesten itseluottamusta.

Tietääksemme tämä on ensimmäinen tutkimus, jossa tarkastellaan, haluavatko ihmiset olla vuorovaikutuksessa viehättävämpien ihmisten kanssa juotuaan alkoholia, sanoo tutkimuksen kirjoittaja ja Stanfordin yliopiston professori Molly Bowdring.

Bowdring on kiinnostunut siitä, miksi ihmiset nauttivat juomisesta ja miksi juominen voi koitua joillekin ongelmaksi.

Ne tutkimukseen osallistujat, jotka joivat noin kolme mietoa alkoholijuomaa hieman yli puolessa tunnissa, ottivat todennäköisemmin kontaktia viehättävinä pitämiinsä ihmisiin alkoholin vaikutuksen alaisena kuin selvin päin.

Tutkimuksen keskiössä alkoholia juovat miehet ja vastapuolen ulkoinen viehättävyys

Sukupuolella ja iällä oli keskeinen rooli tutkimuksessa, johon otettiin mukaan 20-vuotiaita vapaaehtoisia miehiä.

Vaikka ikä voi vaikuttaa ihmisten väliseen vetovoimaan, on helpompi analysoida alkoholin vaikutuksia miehiin kuin naisiin, Bowdring sanoo.

Aiempi työ on osoittanut, että alkoholiin liittyvät sosiaaliset palkinnot ovat vahvimpia alkoholia kuluttavilla miehillä, mikä tarkoittaa, että on suurempi todennäköisyys havaita alkoholin vaikutuksia tässä tutkimusotannassa.

Bowdringin mukaan suurimmassa osassa tutkimuksista, on selvitetty alkoholin vaikutuksia ihmisiin, jotka ovat eristyksissä muista. Tällaisissa tutkimuksissa ei selviä, miten alkoholi voi vaikuttaa miehen sosiaaliseen toimintaan ja käsityksiin toisista ihmisistä, kertoo New York Post.

Koska fyysinen viehättävyys oli suhteellisen tärkeässä roolissa sosiaalisessa kokeessamme, halusimme ymmärtää paremmin, miten alkoholi viehättävyyden kokemiseen vaikuttaa.

Alkoholi lisää itsevarmuutta ja karismaa

tutkimuksessa miehiä pyydettiin arvioimaan eri ihmisten viehätysvoimaa kuvissa ja videoilla ollessaan selvin päin ja humalassa. Juominen ei vaikuttanut siihen, kuinka viehättävinä miehet arvioimiaan ihmisiä pitivät. 

Kun miehille tarjottiin mahdollisuus olla vuorovaikutuksessa vieraiden kanssa tulevaisuudessa, he kuitenkin halusivat 1,71 kertaa todennäköisemmin tavata yhden houkuttelevimmista ihmisistä juomisen aikana kuin selvin päin ollessaan.

Toisin sanoen alkoholi ei sumenna näköä, vaan boostaa itsevarmuutta ja karismaa.

Siinä missä alkoholin vaikutuksen alaisena sidotut kontaktit voivat tuntua sillä hetkellä hyviltä, voi juomista seuraavana päivänä iskeä morkkis, joka on krapulan ja katumuksen yhdistelmä.

Alkoholi voi muokata sosiaalista motivaatiotamme, sanoo Bowdring.

Vaikka juominen palkitsee lyhyellä aikavälillä siteiden, sosiaalisten yhteyksien ja hauskanpidon avulla, voi juomalla olla myös haitallisia seurauksia. Humaltuneena saattaa sanoa jotain, jota katuu seuraavana päivänä tai saattaa päätyä harrastamaan riskialtista seksiä. 

Lue myös:

    Uusimmat