"Luulin, että hallusinoin" – nuoren naisen haudalla on muistomerkkinä valtava "iPhone"

Venäläisen nuoren naisen todella erikoinen muistomerkki herättää ihmetystä paikallisten keskuudessa, mutta myös maailmalla muun muassa Metron ja Mirrorin uutisoitua tapauksesta.

Katso yltä video lemmikkien hautausmaalta!

Venäläisellä hautausmaalla on herättänyt huomiota eriskummallinen hautakivi, joka muistuttaa valtavaa älypuhelinta. 1,5-metrinen, basaltista tehty hautakivi näyttää aivan iPhonelta, takaa löytyy jopa Applen logo.

Edessä on "näytönsäästäjänä" kuva nuoresta naisesta, joka nojaa puistossa kaiteeseen. Hauta kuuluu Rita Shameevalle, joka kuoli vain 25-vuotiaana tammikuussa 2016.

"Luulin, että hallusinoin"

Kaakkois-Venäjällä Ufan kaupungissa sijaitsevalla hautausmaalla korkea ja erikoinen hautakivi on ihmetyttänyt muita hautausmaan kävijöitä.

– Luulin, että hallusinoin. Kuinka amerikkalainen älypuhelin voi yhtäkkiä ilmestyä hautausmaallemme? Ja vielä niin valtava, kommentoi muistomerkkiä ihmetellyt Nikolay Yevdokimov paikalliselle lehdistölle.

– Olen nähnyt monenlaisia hautakiviä, mutta sellaisen tekeminen iPhonen muotoon – rehellisesti sanottuna, tämä oli ensimmäinen kerta.

Yevdokimov kuvailee hautakiveä todella epätavalliseksi.

Alkuperä epäselvä

Hautakivi ilmestyi Ufan hautausmaalle aiemmin tänä vuonna. Sen on tilannut mitä ilmeisimmin Ritan isä Rais Shameev, mutta hän ei ole kommentoinut kummallista muistomerkkiä.

Paikallinen hautakivien valmistaja on kiistänyt erikoisen muistomerkin valmistamisen. Sen ajatellaankin olevan siperialaisen, "kuolemakoristuksia" tarjoavan yrityksen käsialaa.

Samanlaisen hautakiven on valmistanut myös muotoilija Pavel Kalyuk, tosin vain mainoskikaksi ja herättämään huomiota. Työnsä esittelyn jälkeen erikoisten hautakivien tilaukset lähtivät kuitenkin kasvuun.

Lähteet: Metro, Mirror

Korjattu 27.8. klo 9.40: Poistettu toimimattomat kuvalinkit ja lisätty juttuun kuva muistomerkistä.

Lue myös:

    Uusimmat