Mainos

Luovuus kukkii Itse tehty elämä -näyttelyssä

Suomi on täynnä luovia elämäntapataiteilijoita, vaikka näyttelyissä heidän teoksiaan ei juuri nähdä.

Hepo

Maaseudun sivistysliitto ja Kaustisen kansantaiteenkeskus jäljittivät näitä kansantaiteilijoita, ja löysivät mitä erilaisimpia teoksia - ja tekijöitä enemmän kuin yhteen näyttelyyn mahtuu. Osa töistä löytyykin muualta.

Edvinin polku Vaasassa on riemastuttava kokemus. Maastossa on lähes 150 kansantaiteilija Edvin Hevonkosken teosta: Liekki-sonni, Jukolan veljekset Hiidenkivellä tai Lännen lokari, joka on juuri kihlannut Savotan Sannin.

Osa Hevonkosken teoksista on lainassa Kaustisella, jonne kootaan huomenna avattavaa, Maaseudun sivistysliiton näyttelyä Itse tehty elämä. Mukana on useita satoja töitä 43 tekijältä. Heistä kukaan ei ole ammattitaiteilija, sen sijaan kaikille yhteistä on sanomisen ja tekemisen pakko.

-Ikä tekee omaa tehtäväänsä siihen laajiin ettei uskalla ajatella niin jotta jaksanko tehräkään kun into olis niin voimakas ja sitä voiraan kotonakin sanua jotta lopeta lopeta hyvä mies jo tua, sanoo Edvin Hevonkoski.

77-vuotiaan Hevonkosken aiheet tulevat runoista, saduista, historiasta ja politiikasta. Esimerkiksi epäilyttävästi Martti Ahtisaarelta näyttävä teos on nimeltään - Kansankynttilä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.