Luopuisitko omasta autostasi kuukaudeksi, jos sinulle maksettaisiin siitä 500 euroa? Kokeilu käynnistyy

1:35

Yksityisautoilun hinnasta saa hyvän käsityksen, kun pistää auton kuukaudeksi parkkiin ja hyödyntää muita liikkumismuotoja.

Pääkuvan video

Filippiinien presidentti tuhosi 5,5 miljoonan dollarin edestä luksusautoja

Kyytipalvelu Lyft on käynnistämässä Chicagossa kokeilua, jossa autonsa kuukaudeksi pois luovuttaville annetaan 550 dollarin eli noin 480 euron edestä krediittejä yhtiön liikkuvuuspalveluiden käyttämiseksi. Tarkoituksena on korostaa yksityisautoilun korkeaa hintaa sekä luonnollisesti mainostaa halvempia vaihtoehtoja.

Elokuussa käynnistyvään kokeiluun osallistuvat saavat krediittejä niin Lyftin taksipalvelun käyttöön kuin myös yhteiskäyttöpyörien, junien ja bussien hyödyntämiseen.

– Me kirjaimellisesti pyydämme ihmisiä luopumaan autostaan, Lyftin David Katcher sanoo.

– Annamme heille mahdollisuuden laittaa autonsa kuukaudeksi parkkiin ja antaa heille kaiken, mitä tässä kaupungissa liikkumiseen tarvitaan, hän jatkaa.

Kokeiluun halukkaiden on ensin todistettava Lyftille, että oma auto todella löytyy. Yhtiö ei kuitenkaan aio valvoa, käyttävätkö ihmiset omia autojaan kuukauden aikana, vaan luottaa kokeiluun osallistuvien suoraselkäisyyteen. Osallistujia myös haastatellaan ennen ja jälkeen kokeilun.

Lähde: Carscoops

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja