Luontoharrastajille uusi nerokas "Shazam"-sovellus – tunnistaa kasvit ja eläimet puolestasi

0:52

Applen laitteisiin on ladattavissa Seek-sovellus, joka tunnistaa kasveja ja eläimiä käyttäjän ottamien valokuvien perusteessa. Kyseessä on siis hieman samantapainen sovellus kuin Shazam, joka tunnistaa kappaleen äänen perusteella.

Ota kätevämmin kuvia iPhonella! Katso ohjeet yllä olevalta videolta.

Luontoharrastajien sosiaalinen verkosto iNaturalist julkaisi hiljattain Seek-sovelluksen, joka tunnistaa eläimiä ja kasveja valokuvien perusteella. Lajeja tunnistamalla käyttäjä ansaitsee palkintomerkkejä ja oppii samalla lisää luonnosta, kertoo My Modern Met –sivusto.

Kun sovelluksen lataa, se tarjoaa käyttäjälle listan tämän alueen tyypillisistä hyönteisistä, linnuista, kasveista sekä eläimistä. Kun uusi kuva ladataan, tekoäly analysoi kuvan löytääkseen sille parin. Sovellus lisää kuvan tunnistetusta kohteesta käyttäjän kokoelmiin ja tuo näkyville Wikipedia-infon kyseisestä lajista.

Seek hyödyntää tunnistamisessa tekoälyä sekä iNaturalist-yhteisön keräämää dataa eläimistöstä ja kasveista. Tekoäly tunnistaa tällä hetkellä 30 000 lajia.

Vain iOS-laitteille

Scott Loarie on yksi iNaturalist-sivuston perustajista.

– Ainoa tapa, jolla voimme kehittyä lajien tunnistamisessa on saada lisää tietoa, ja tämän vuoksi tarvitsemme ihmisiä, jotka ottavat meille lisää kuvia.

My Modern Met –sivuston mukaan sovellus on omiaan innostaan ihmisiä tutkimaan ympäröivää luontoa. Valitettavasti se on tällä hetkellä saatavilla vain iOS-laitteille.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja