Lumen saartama matkustajajuna pääsi viimein liikkeelle 36 tunnin piinan jälkeen, matkaa nyt takaisin lähtöasemalleen – "Etenemme erittäin hitaasti"

Juna on odottanut lumen saartamana jo yli vuorokauden, kyydissä 183 matkustajaa 1:05
Matkustajajuna jäi lumen saartamaksi jumiin yli vuorokaudeksi Oregonissa Yhdysvalloissa.

Lumen saartama matkustajajuna pääsi 36 tunnin odotuksen jälkeen jälleen liikkeelle Yhdysvalloissa.

Seattlesta kohti Los Angelesia kulkeneen matkustajajunan matka katkesi Oakridgessa Oregonin osavaltiossa sunnuntaina huonon sään ja raiteille kaatuneen puun takia. Junaan jäi jumiin 183 matkustajaa.

Nyt juna on Amtrak-junayhtiön mukaan matkalla takaisin kohti Seattlea. Amtrak-junayhtiö kertoi junan liikkeelle lähdöstä Twitterissä tiistaina iltaviiden jälkeen Suomen aikaa. Tuolloin junan matkan tyssäämisestä oli kulunut jo puolitoista vuorokautta. Yhtiön mukaan juna voi edelleen myöhästellä matkan varrella.

Juna oli vain noin 50 kilometrin päässä Eugenen kaupungissa, mutta vaikeasti tavoitettavissa lumen saartamana. Nyt junaa lähdettiin hinaamaan takaisin Eugenen suuntaan.

– Emme voi poistua junasta, koska kaikkialla ympärillä on yli metri lunta. Ei ole mitään paikkaa, mihin mennä, matkustaja Carly Bigby kertoi aiemmin CNN:n mukaan.

Odottelun aikana junasta oli alkanut loppua muun muassa ruoka ja vauvojen vaipat.

Amtrakin johtaja Scot Naparstek sanoi CNN:n mukaan, että matkustajat pidettiin junassa, koska se oli turvallisin vaihtoehto.

Junan kyydissä ollut Emilie Wyrick kertoi CNN:lle junan lähteneen kohti Eugenea hitaasti.

– Etenemme erittäin hitaasti. Liikumme muutaman sata jaardia, sitten pysähdymme, Wyrick kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat