Mainos

"Lukutuokiot vaikuttavat elämään monin eri tavoin" – missä iässä iltasatujen lukeminen loppuu?

Tuoreen tutkimuksen mukaan iltasadun lukeminen loppuu, kun lapsi täyttää 11 vuotta. 

Isät ja äidit, mummut ja papat – nauttikaa ääneen lukemisesta, kun vielä voitte, sillä 11-vuotiaana lapsenne ei enää pyydä teitä lukemaan ääneen. Tieto selviää tuoreen, voittoa tavoittelemattomanBook Trust -organisaation selvityksestä. 

Vaikka lapset osaisivatkin lukea jo itse, useat tutkimukset puhuvat yhteisen lukuhetken puolesta myös vanhemmalla iällä, sillä sen on todettu vaikuttavan tunne-elämän kehitykseen ja terveyteen. Lisäksi se antaa vanhemmille helpon tavan keskustella lastensa kanssa vaikeistakin asioista. 

Book Trust haastatteli 2 000 vanhempaa, joiden lapset olivat iältään 5–11-vuotiaita. Heistä 86 prosenttia luki 5-vuotiailleen joka päivä tai vähintään joka toinen päivä, mutta 11-vuotiaiden lasten vanhempien keskuudessa lukema pieneni dramaattisesti: vain 38 prosenttia 11-vuotiaiden vanhemmista luki lapselleen ääneen. 

– Kun lapset kasvavat ja oppivat lukemaan itse, voi tuntua houkuttelevalta antaa heidän uppoutua kirjoihin itsekseen. Tutkimusten mukaan vanhempien tai muiden huoltajien kanssa jaetut lukutuokiot vaikuttavat positiivisesti elämään monin eri tavoin, kuten sosiaaliseen kehitykseen, oppimiskykyyn ja terveyteen, kertoo Book Trustin toimitusjohtaja Diana Gerald Netmums.com-sivustolla. 

Video: Millaista vanhemmuus on vankilassa?

3:02

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.