Lukupiirin isäntä: Tätä kirjaa et voi jättää kesken!

Lukupiiri: Nämä kirjat jäivät vähälle huomiolle 25:00

Lukupiirin isäntä Stig-Björn Nyberg esitteli Studio55.fi-lähetyksessä viime vuonna julkaistuja kirjoja, jotka ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Yksi kirjoista naurattaa Nybergin mukaan varmasti lukijaa, toinen pitää otteessaan tiukasti loppuun asti.

Lukupiirin isännän Stig-Björn "Nalle" Nybergin puhui Studio55-lähetyksessä muun muassa australialaisen Craeme Simsionin kirjasta Vaimotesti.

– Nauroin niin paljon kun luin tätä! Tämä kertoo genetiikan professorista Don Tillmanista, jonka sosiaaliset taidot eivät ole kehittyneet ollenkaan. Hän on nuori mies, vähän päälle 30-vuotias, ja hän haluaisi löytää vaimon itsellensä, Nyberg sanoo.

Nyberg kertoo, että kirjassa professori päättää tehdä monisivuisen testin, jossa kysytään kysymyksiä laidasta laitaan. Hän antaa sitten testin naisille täytettäväksi. Oikeaa naista ei tunnu kuitenkaan löytyvän.

– Tässä on älykästä huumoria. Tätä kirjaa voi myös suositella kaikille, naiselle ja miehelle, nuorelle ja vanhalle.

Toinen Nallen esittelemä kirja oli Sam Eastlandin kirjoittama Punatsaarin silmä.

Kirja kertoo suomalaisesta tarkastaja Pekkalasta, joka ratkoo murhia Stalinin ajan Neuvostoliitossa. Nybergin mukaan kirja on uskottavaa fiktiota.

– Luin jostain, että hän kertoo valinneensa suomalaisen päähenkilöksi sen takia, että suomalaiset tuntevat venäläiset hyvin ja venäläiset vähän pelkäävät ja pelkäävät suomalaisia, mutta myös, että venäläiset pitävät suomalaisia vähän noitina, kertoo Nyberg.

Nybergin mukaan Eastlandin jännityskirja pitää otteessaan.

– Kun aloitat tämän lukemisen, luet tämän melkein loppuun heti, koska et voi laittaa pois sitä.

Nyberg esitteli lähetyksessä myös Antti Tuurin Mannerheimin ristin ritarit -kirjaa. Kirjassa on lyhyt elämänkerta jokaisesta Mannerheimin ristin ritarista.

– Tämä on kerta kaikkiaan hieno kirja, tämä kannattaa pitää kirjahyllyssä, toteaa Nyberg.

Mitä muita kirjoja Nyberg suositteli lähetyksessä? Katso Nybergin haastattelu kokonaan!  

Lue myös:

    Uusimmat