Lukupiirin isäntä lähetyksessä: Tämä kirja sisältää herkullisia juoruja

Lukupiirin isäntä Stig-Björn Nyberg kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, mitä juoruja toimittaja Eino Leinon kirja paljastaa viime vuosisadan kirjailijoista.

Stig-Björn Nyberg eli Nalle kummasteli aluksi toimittaja Eino Leinon kirjaa Kirjailijoiden Helsinki. Sivu sivulta hänelle selvisi, että kirjahan sisältää juoruja.

– Tässä kerrotaan Maila Talvion kirjallisesta salongista. Hänhän asui Linnunlaulussa, jossa olivat kaikki sen ajan kirjailijat, Nalle sanoi.

– Hän kertoo myös Olavi Paavolaisen ja Helvi Hämäläisen rakkaustarinan. Mehän kaikki tunnemme, kuinka nuori Paavolainen rakastui nuoreen kirjailijaan. Heillä oli kiihkeä suhde, joka sitten loppui.

Helvi Hämäläinen kirjoitti Säädyllisen murhenäytelmän. Kaikki sen ajan lukijat tunnistivat heti päähenkilön, joka siis oli Olavi Paavolainen. He tunnistivat myös Olavi Paavolaisen äidin, hänen kotinsa Karjalassa sekä Tyyni Tuulion.

– Tuulio oli hyvä ystävä Helvi Hämäläisen kanssa. Tuulio oli kertonut, että miehensä, joka oli kirjallisuuden professori Helsingin yliopistossa, oli ihastunut naapurin kotiapulaiseen Töölössä. Tämän hän oli kertonut Hämäläiselle, ja tämäkin on mukana Hämäläisen kirjassa Säädyllinen murhenäytelmä.

Leinon teoksessa kerrotaan Henrik Tikkasen alkoholiongelmasta sekä hänen ja Märta Tikkasen rakkaustarinasta. Kirjassa paljastuu, että Jörn Donner ja Henrik Tikkanen eivät oikein pitäneet toisistaan, mutta kunnioittivat toisiaan.

– Tässä ovat mukana kaikki 1900-luvun suuret kirjailijat ja on kerta kaikkiaan fantastinen kirja, Nalle hehkutti.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän lähetyksestä, kenen naiskirjailijan dekkareita Nalle rakastaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja