Lukupiiri: Vain kissaihmiset voivat ymmärtää

Lukupiirissä luetaan kiehtovia, keskustelua herättäviä kirjoja! Esittelemme viikoittain lukemisen arvoisen kirjan, jonka voit voittaa omaksesi.

Sarjakuvakirja: Kas, kissa.
Tekijät: Ninni Aalto & Tuuli Hypén
Kustantaja: Arktinen Banaani
Helmiä: 4
Kenelle: Kissaihmisille. Kissamummoille. Kissa(n)pennuille. Kissanystäville. Entisille ja nykyisille kissanomistajille. Hulluille kissanaisille. Kissajournalismin ystäville. Oman elämänsä kisumisuille. (Ja niille jotka tunnistavat itsensä seuraavasta kuvailusta alta.)

Se saapuu töihin hiukset toispuoleisesti sojottaen, kielipesun jäljiltä. Se ei koskaan jätä ikkunaa auki lähtiessään ulos. Se keksii kanssatovereilleen mitä ihmeellisempiä ja jokseenkin kierolla tavalla hellyttäviä lempinimiä. Sen käsivarsia koristaa aika ajoin hennot, punoittavat naarmut. Se on saattanut herätä viime yönä siihen, että joku oksentaa (taas) eteisen matolle. Sen vaatteet ovat aina piskuisten karvojen peitossa, niin että bussissa viereen istahtanut täti alkaa pärskiä alta aikayksikön.

Se kikattaa ja hyrisee katsoessaan miljoonia ja taas miljoonia klikkejä saaneita videoita, joissa polkuanturat vilisevät ja viiksikarvat heiluvat. Sen sähköpostiviesteihin tai esseetehtäviin on saattanut ilmestyä outoja kirjanryppäitä, joiden alkuperä ei ole lähtöisin sen omista tassuista. Sen kämppä on täynnä hujanhajan olevia tyhjiä kenkälaatikoita ja pari eksynyttä lahjanarua. Se hurisee, purisee ja hymisee itsekseen. Jos kuuntelee aivan tarkkaan, saatat kuulla sen yrittävän kehrätä.

Kyseessä on kuin onkin aito kissaihminen.

Siksi suosittelenkin käpälä sydämellä mitä lämpimien kehruujen kera Kas, kissa. -teosta juurikin tämänkaltaisille kissaihmisille. He jos ketkä ymmärtävät miksi näiden kansien sisältö ansaitsee neljä tassua.

Kas, kissa -sarjakuvakirja on Sähköjänis-sarjakuvablogistaan tunnetun NinniAallon sekä citykettu Nannan piirtäjä TuuliHypénin käsialaa: naiset ovat kerryttäneet tarinoita kissoista niin omien kuin läheistensä kertomuksien pohjalta ja ikuistaneet noiden säihkysilmien ja viiksivallujen seikkailut, raadolliset tempaukset sekä riemastuttavat kissanpäivät sarjakuvastripeiksi.

Se miksi kissaihmisen silmissä tämä teos on suorastaan hykerryttävä johtuu yksinkertaisesti siitä, että hän jos kuka tietää miten tarinat etenevät, mikä niiden juonenkäänne onkaan ja miksi se naurattaa. Mitä samaistumisen riemua! Minunkin kissani pelkää imuria! Minunkin kissani lösähtää keskelle hesaria (siis sitä lehteä, ei keskelle Kalliota)! Minunkin kissani tekee katalia katoamistemppuja juuri kun pitäisi lähteä ovesta ulos pää kolmantena jalkana!

Kas, kissa. -teoksen kuvitetut kissat saavatkin osaltani kiitosta niiden ilmeiden osuvasta ikuistamisesta, eläväisistä ja ilkikurisista silmistä, viattomaan mutruun kääntyvistä suista – sekä sarjakuvastripistä Jännän äärellä.

Jotenka lyhyesti: koiraihmiset, älkää vaivautuko.

Teksti: Kissatoimittaja Katri Koskinen

Kuvat: Arktinen Banaani / Ninni Aalto & Tuuli Hypén, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja