Lukupiiri: Saako tälle jo vihdoin nauraa?

Viikon lukukirjana on mustan huumorin pioneeri Hugleikurin viimeisin kokoelmateos, joka kääntää legendaarisimmat ja hempeimmätkin populaarimusiikin edustuskappaleet päälaelleen.

Sarjakuvakirja: Popular Hits vol. I–III - Populaarimusiikin kaikki helmet Hugleikurin tapaan

Kirjailija: Hugleikur Dagsson

Kustantaja: Atena

Helmiä: 3

Kenelle: Mustan huumorin ja satiirin ystäville, huonon huumorintajun kannattajille.

”Hit me baby, one more time…”
“Great balls of fire”
“How deep is your love?”

Nämä ja monet muut hittikappaleet eivät ole enää entisensä, kun avaat tämän pienehkön, kovakantisen teoksen. Heti ensimmäisellä sivulla leijuu koruttomasti, lähes ohimennen legendaarisen KISS-yhtyeen kertosäe:

I was made for loving you baby.
You were made
for loving me.


Ja alla on kuva tyhjyyteen tuijottavasta tikku-ukosta, joka pumppaa kiihkeällä tahdilla ilmaa pumpattavaan Barbaraan.


Popular Hits vol. I–III -sarjakuvateos sisältää lähes kaksisataa otosta eri populaarimusiikin kappaleista, joiden lyriikat saavat uuden, kieron merkityksen ilmeettömien tikku-ukkojen muodossa.

Islantilaisen sarjakuvataitelija ja stand up -koomikko Hugleikur Dagssonin häpeämätön huumorinkukka selvästi puree suomalaisiin, sillä hänen kirjojaan on myyty Suomessa yli 65 000 kappaletta. Vuonna 2005 ilmestynyt Saako tälle edes nauraa? oli ensimmäinen Hugleikurin suomennettu teos, joka osui asian ytimeen. Saako huonolle, sysimustalle ja jopa tabuja ravistelevalle huumorille nauraa?

Uusimmasta kokoelmasta löytyy 60 julkaisematonta strippiä, joten Hugleikur-faneille löytynee uutta pureskeltavaa.

Vaikka en itse koe olevani pieruhuumorin, pieruvitsien tai härskiempien heittojen ystävä, Hugleikurin röyhkeimmätkin oivallukset naurattavat sivu sivulta. Mutta myös hämmentävät, kauhistuttavat ja riepottavat. Onkohan tämä peräti K-18 -kamaa?


En ehkä ikinä kehtaa myöntää, mille kuville nauroin eniten.


Mutta minä nauroin.

Lue myös:

    Uusimmat