Lukuisia terveysvaikutuksia! 9 hyvää syytä hankkia lisää huonekasveja

Sen lisäksi, että huonekasvit tuovat kotiisi väriä ja eloa, niiden luvataan myös parantavan terveyttäsi. 

Seuraavat kohdat puhuvat huonekasvien hankkimisen puolesta. 

1. Ne auttavat sinua rentoutumaan

Sinun ei tarvitse muuta kuin kääntää katseesi hetkeksi kauniiseen huonekasviin, ja tunnet olosi jo paljon rentoutuneemmaksi. Energiatasosi kasvaa ja aivoihisi virtaava happi lisää rentouden tunnetta entisestään. 

2. Luonnollisia ilman kostuttajia

Sen sijaan, että sijoittaisit rahasi kalliiseen ilmankostuttimeen, hanki kotiisi muutama huonekasvi. Kasvit hikoilevat lehtien kautta ja vapauttavat kaivattua kosteutta kuivaan talvi-ilmaan.

3. Inspiroivat ja lisäävät luovuutta

Seuraavan kerran, kun sinusta tuntuu, että ajatus tai kirjoitus ei kulje, etsiydy kauniin huonekasvin viereen. Asiantuntijan mukaan värikkäät lehdet inspiroivat ja antavat ympärilleen energiaa.

4. Vähentävät allergioita

Jos vuotava nenä kuuluu talviisi samaan tapaan kuin pipo päähän, kirjorönsyliljan hankkimista kannattaa harkita. Jo muutamassa päivässä kasvi voi eliminoida 90 prosenttia huoneessa leijailevista myrkyistä.

5. Puhdistavat ilmaa

Jos haluat hengittää kotonasi puhdasta ilmaa, hanki huonekasveja. Huonekasvit vähentävät ilmassa leijuvan pölyn ja pieneliöiden määrää.

6. Antavat energiaa

Punainen on stimuloiva väri, ja punaiset huonekasvit saattavat antaa sinulle kaivatun energiabuustin. Punainen kasvi kannattaa hankkia esimerkiksi kylpyhuoneeseen, jolloin näet sen heti ensimmäiseksi aamulla.

7. Nostavat työtehoa

Englantilaisen Royal College Universityn tutkimuksen mukaan opiskelijoiden tarkkaavaisuus nousi peräti 70 prosentilla, jos huoneessa oli huonekasveja.

8. Vähentävät stressiä

Tutkimusten mukaan kukkivat huonekasvit auttavat lievittämään stressiä. Stressaantuneen kannattaa vakavasti harkita kasvin hankkimista jokaiseen huoneeseen.

9. Rauhoittavat silmiä

Jo pienikin vilkaisu kasvien suuntaan auttaa silmiäsi rauhoittumaan usean tunnin näytön tuijottelun jälkeen. Rasituksen lieventymisen lisäksi kasvien uskotaan estävän myös kaihin syntymistä.

Eivätkö kasvit riitä nostamaan työtehoa? Kokeile seuraavia mindfulness-kouluttajan vinkkejä. 

Lähde: HouseBeautiful 

Lue myös:

    Uusimmat