Lukuisia HSL:n vuoroja jää taas ajamatta koronan vuoksi – "Ei ole näkyvissä, että lähiviikkoina tilanne muuttuisi mitenkään"

Keskiviikkoaamuna suuri määrä Helsingin seudun liikenteen HSL:n bussivuoroja on peruttu, selviää HSL:n häiriöpalvelusta.

Vaikka lukumääräisesti peruttujen vuorojen määrä on suuri, niin HSL:n mukaan kyse on käytännössä yksittäisistä vuoroista useilla eri linjoilla.

– Perumiset liittyvät koronatilanteeseen, kuljettajapulan takia on peruttu näitä vuoroja. Vuorojen peruutuksia on keskitetty runkolinjoille, jotta perutun lähdön vaikutus liikenteessä olisi mahdollisimman pieni, kertoo HSL:n päivystyksestä Joona Packalén MTV Uutisille.

Tiistaina HSL tiedotti, että "vaativien sääolosuhteiden ja liikennehenkilökunnan poissaolojen vuoksi yksittäisiä vuoroja joudutaan perumaan".

– Liikennöitsijöiden on vaikea varautua tilanteeseen ylimääräisillä kuljettajilla meneillään olevan lomakauden takia. Kokonaisuutena perumiset ovat joitakin prosentteja kaikista vuoroista, HSL kertoo.

Packalénin mukaan aivan heti tilanteeseen ei ole tulossa muutosta.

– Ei ole näkyvissä, että lähiviikkoina tilanne muuttuisi mitenkään, hän sanoo.

Aiemmin HSL:n vuorojen perumisesta kertoi Ilta-Sanomat.

Pitäisikö koronakaranteenin pituutta lyhentää? Tätä mieltä ovat sote-valiokunnan jäsenet 3:29
Pitäisikö koronakaranteenin pituutta lyhentää? Tätä mieltä ovat sote-valiokunnan jäsenet

Juttua korjattu 5.11. kello 10.25: Vuorojen peruutuksia on keskitetty runkolinjoille. Jutussa luki aiemmin, että kuljettajia on keskitetty runkolinjoille.

Lue myös:

    Uusimmat