Lukolle iso päänahka SM-liigan runkosarjan voittoa ajatellen – Tappara kaatui huippuottelussa

Lukko tekee 2-4 maalin tyhjään maaliin 1:21
Videolla Lukon illan neljäs: Josh Kestner katkaisee Tapparan selkärangan, kiekko tyhjiin

Jääkiekon SM-liigan sarjakärki Lukko otti runkosarjan voittoa ajatellen iso päänahan, kun se kaatoi maanantain vierasottelussa sarjakakkosen Tapparan 5–2.

Lukko aloitti ottelun terävästi. Peliä oli ehditty pelata vain seitsemän ja puoli minuuttia, kun vieraat olivat jo kahden edellä.

Anrei Hakulinen heitti ensin kiekon kohti Julius Mattilaa. Peliväline ei koskaan päätynyt Mattilalle asti, vaan se pomppasi onneekasti sisään.

Seuraava vaihto ja taas helisi. Tällä kertaa Hakulisen syöttö meni perille ja Thomas Gregoire latasi 2–0-maalin.

Tappara kavensi toisen erän alkuhetkillä, kun Veli-Matti Savinainen löysi toisesta aallosta Jori Lehterän. Kiekko pömpeliin ja Tappara mukaan peliin.

Lukko ei liikaa horjunut. Hetki kavennuksesta ja Antti Saarela karkasi puolittaiseen läpiajoon. Mikael Seppälä rikkoi häntä ja tuloksena oli rangaistuslaukaus.

Sitä ampumaan asettui Josh Kestner, joka ei erehtynyt.

Tappara viritteli vielä kiriä käyntiin, kun vieraiden huippupuolustaja Tarmo Reunanen sai viiden minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. ,

Ylivoima tuotti tulosta, kun Reunasen kovan täräytyksen alle jäänyt Joni Tuulola siivosi kiekon verkkoon.

Lukko hoiti kuitenkin homman kotiinsa, kun Josh Kestner ja Julius Mattila iskivät vielä kiekon tyhjään maaliin. Lukolle 5–2-voitto.

Lukko johtaa nyt sarjaa 11 pisteen erolla ennen Tapparaa. Lukolla pelejä jäljellä on vielä 11, Tapparalla 14.