Lukko jatkosopimukseen kokeneen laitahyökkääjän kanssa – "Hän haluaa pelata täällä, sillä on iso arvo"

Liigassa pelaava jääkiekkoseura Rauman Lukko on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen 31-vuotiaan Vili Sopasen kanssa.

– Vili oli ehdottoman tyytyväinen, iloinen ja kaikin tavoin positiivinen sen suhteen, mitä hän meillä koki. Ei olisi mitään järkeä pitää sellaista pelaajaa, joka ei koe asiaa omakseen. Vili haluaa pelata Lukolle, sillä on iso arvo, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt sanoo.

– Opimme tuntemaan hänet ihmisenä. Kyseessä on positiivinen joukkuepelaaja. Hän on omalla persoonallaan myös yksi tärkeistä tekijöistä joukkueen yhteen hitsautumisen ja ilmapiirin kannalta. Kokenut kaveri, joka antaa aina kaikkensa joukkueelle ja ajattelee kaikkien parasta.

Sopasella on takanaan vaiherikas kausi. Mies pelasi Saksan DEL-liigassa kahdessa eri joukkueessa yhteensä 31-ottelun verran, kirjaten näissä 13 tehopistettä.

Sopanen siirtyi lopulta vielä kesken kauden takaisin Suomeen Rauman Lukon riveihin, jossa hän pelasi 13 runkosarjaottelua ja iski niissä tehot 5+4=9. Liigan pudotuspeleissä otteluita kertyi seitsemän ja tehopisteitä syntyi kahden syöttöpisteen verran.

– Olen todella innoissani mahdollisuudesta jatkaa Lukossa. Tulin tänne sillä mielellä, että haluan jäädä pidemmäksi aikaan. Sopimuksessa oli seuran optio, näin he näkivät, että minkälainen kaveri on kyseessä, Sopanen kertoo.

– Näen, että pystyn tuottamaan enemmän, eli luomaan enemmän maalipaikkoja sekä itselleni että ketjukavereilleni. Ne ovat kuitenkin niitä vahvuuksiani, joiden kautta pyrin tuomaan joukkueeseen lisäarvoa.

Sopanen on Liigassa edustanut Lukon lisäksi, Pelicansia, JYPiä sekä HIFKiä. Hän on mittavalla Liiga-urallaan tahkonnut kaikkiaan 526 runkosarjaottelua, saalistaen niissä 356 tehopistettä (147+209). Pudotuspelikokemusta mieheltä löytyy 70 ottelun verran, joissa tehopisteitä on syntynyt 31 (9+22).

Rauma on ollut Sopaselle ja tämän perheelle todella positiivinen yllätys.

– Kaupunki on tullut nopeasti tutuksi. Hallilla on ollut hyvä meininki ja kun olen jutellut ihmisten kanssa, olen kokenut ilmapiirin hyväksi ja kannustavaksi. Kaikesta käy ilmi, että Raumalla kaikki haluavat Lukon parasta, Sopanen korostaa.





Lue myös:

    Uusimmat