Mainos

Lukiolaiset vaativat kesälomien siirtämistä eteenpäin: "Tunkkainen luokkahuone loppukesän helteillä on vihoviimeinen paikka synnyttää opiskelumotivaatiota"

Suomen Lukiolaisten Liitto vaatii lukiolaisten kesäloman siirtämistä eteenpäin. Liiton mukaan kyseessä olisi osittain paluu vanhaan, sillä 1960-luvulla koulutyö aloitettiin syyskuun alussa.

Liiton tänään julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, että ensimmäiset lukiolaiset ovat jo aloittaneet syksyn opiskelutaipaleen. Kuitenkin osa lukiolaisista saapuu koulun penkeille vasta yli viikon päästä.

– Perunannostolomaa ei ehkä nykyään enää tarvita, mutta kyllä ennen oli tältä osin paremmin! Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Pietu Heiskanen toteaa liiton tiedotteessa.

Vievätkö helteet opiskelumotivaation?

Liito kertoo tiedotteessaan, että Joensuun kaupunki on päättänyt opiskelijoilta ja vanhemmilta saadun palautteen perusteella selvittää mahdollisuutta myöhentää kesälomaa parilla viikolla. Aiheesta on uutisoinut aiemmin Helsingin Sanomat.

– Lukuvuoden aikatauluja ei tietysti pidä suunnitella pelkästään lämpimien kesälomapäivien toivossa, mutta jos Joensuun kokeilu toteutuessaan osoittautuu toimivaksi, kannattaisi muiden ottaa siitä mallia, Heiskanen sanoo tiedotteessa.

Lukiolaisten Liitto huomauttaa myös lämpimien säiden vaikutuksesta luokkahuoneisiin ja opiskelumotivaatioon.

– Tunkkainen luokkahuone loppukesän helteillä on varmasti vihoviimeinen paikka synnyttää opiskelumotivaatiota. Ehdottomasti pitäisi nykyistä enemmän hyödyntää eri oppiaineiden opetuksessa oppilaitoksen ympäristöä, oli sitten rakennettua tai luontoa, Heiskanen toivoo tiedotteessa. 

Suomen Lukiolaisten Liitton puheenjohtaja Pietu Heiskanen vieraili Kymmenen Uutisissa 11. huhtikuuta. Tuolloin Heiskanen kertoi pitävänsä hyvänä ideana sitä, että yhä useampaan korkeakouluun olisi mahdollista päästä suoraan ylioppilastutkinnon todistuksella.

2:32

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.