Mainos

Koululaisten kesälomat jakavat mielipiteet: Rehtorit siirtäisivät loman alkua, perusteena säät ja työpaikat

14:30

Ruotsinkieliset rehtorit ehdottavat kesälomien siirtämistä kahdella viikolla eteenpäin. Uudistusta perustellaan muun muassa loppukesän paremmiksi mielletyillä säillä ja kesätyömahdollisuuksilla.

– Lukiolaisille olisi mahdollista saada kesätöitä loppukesästä, mutta he joutuvat palaamaan koulun penkeille, Södra Finlands svenska rektorsförening ry:n puheenjohtaja Niklas Wahlström kertoo Huomenta Suomessa.

Nykyisin Suomessa lomaillaan eri aikaan kuin muualla Euroopassa, joten loppukesästä Suomeen saapuville turisteille ei välttämättä ole tarjota palveluita samaan tapaan kuin kotimaan lomasesonkina.

Loma-aikojen yhdenaikaisuuden toivotaan yhdistyksen aloittaman kansalaisaloitteen mukaan yhdistävän Suomea muuhun Eurooppaan.

Vaikuttaisi myös yhteishakuun

Opettajat toivovat myös, että lomailu lämpimämmäksi ja kesäisemmäksi mielletyn loppukesän aikana palauttaisi opiskelijoita ja oppilaita paremmin opiskelua varten.

Opetusneuvos Leena Nissilä Opetushallituksesta toteaa, että aiempien selvitysten perusteella kesälomien siirrolla olisi aikamoisia vaikutuksia, ja esimerkiksi yhteishakua ja opiskeluvalintoja tulisi pitäisi siirtää.

Hän kuitenkin toteaa, että voisi olla aihetta selvittää asiaa, sillä nykyinen voimassa oleva asetus on säädetty vuonna 1998.

Nykyiseen loma-aikaan on päädytty historiallisista syistä, sillä viisipäiväiseen kouluviikkoon siirtyessä lomaa lyhennettiin loppupäästä, perusteena alkukesän valoisuus.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.