Mainos

Lukijat riemuissaan nelosoluen vapauttamisaikeista – "Toivottavasti vihdoinkin saataisiin edes hiukan järkeä"

3:27

MTV uutisoi tänään hallituspuolueiden kansanedustajien työryhmän suunnitelmasta nostaa ruokakaupoissa myytävien alkoholijuomien prosenttirajaa. Rajaa nostettaisiin nykyisestä 4,7 prosentista ylöspäin.

Monen MTV:n lukijan mielestä uudistukselle oli jo tarvetta.

– 97 prosenttia Euroopan unionin yli 500 miljoonasta kansalaisesta ei tarvitse valtion alkoholin vähittäismyyntimonopolia, eivätkä tarvitse suomalaisetkaan, eräs lukija tuumaa kommenttikentässä.

– Aivan mahtavaa tästä tykkään kovasti. Enää ei tarvi mennä Alkoon tuon takia. Ostaa kallista vahvaa olutta. Tykkään kovasti, toinen lukija riemuitseee.

Monen mielestä valtion olisi syytä jopa purkaa Alkon monopoli ja vapauttaa kaikki alkoholi ruokakauppoihin saatavaksi. Monen mielestä nelosoluen vapautuminen on hyvä ensiaskel.

– Toivottavasti vihdoinkin saataisiin edes hiukan järkeä tähän Suomen alkoholipolitiikkaan. Vahvat oluet pitäisi ehdottomasti vapauttaa myyntiin ruokakauppoihin ja myös viinit, eräs lukija sanoo.

– En ole juonut olutta 35v, mutta ruokaviinit haluaisin ostaa samalla kun ostan pihvit, toinen lukija komppaa.

Keskustalle kritiikkiä

Perussuomalaiset ja kokoomus hyväksyvät ratkaisun, mutta keskustan kansanedustajan Anneli Saarikon on ollut MTV:n tietojen mukaan vaikea saada sille tukea keskustan eduskuntaryhmästä.

Lukijoiden kritiikki osuukin juuri keskustan torppausyritykseen. Monen mielestä holhoaminen on mennyt liian pitkälle Suomessa.

– Keskusta tämän holhouksen on demaraiden kanssa käynnistänyt ja linja on edelleen holhoava. Sen sijaan, että saatavuus ja hinnat olisivat kuten Keski-Euroopassa, lapioidaan urakalla rahaa virolaisille varustamoille ja virolaisille kaupoille. Se on holhouksen tulos, sillä kulutukseen sillä ei ole juuri vaikutusta, eräs lukija suomii.

– Säädöksiä piti purkaa ja vanhoillinen keskusta tekee kaikkensa, jotta mitään ei saada uusittua. Hassua tässä on se, että eniten muutos hyödyttäisi keskustan äänestäjiä maakunnissa joissa Alkot kaukana, toinen lukija lisää.

Osan mielestä kyse on kuitenkin vain näennäisestä uudistuksesta. Monen mielestä hallitus takertuu epäoleellisiin asioihin talouskriisin keskellä.

– Siis tässä tosiaan käydään kädenvääntöä 0,8 prosenttiyksikön korotuksesta. Tämä on sitä suomalaista byrokratiaa parhaimmillaan! Tuo korotus on täysin turha sillä suuri osa vahvoista oluista ylittää tuon 5,5 prosentin rajan ja pysyvät Alkoissa, lukija penää.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.