Mainos

Suomalaiset vaativat viiniä ruokakauppoihin: ”Meihin on iskostettu iso alkoholivalhe!”

Suomen alkoholilainsäädäntö on noussut jälleen puheenaiheeksi. Kokoomuksen mukaan päivittäistavarakaupan alkoholinmyyntisäädöksiin tulisi saada kevennyksiä. Myös Perussuomalaiset kannattaa nykyistä vapaampaa alkoholipolitiikkaa.

Makuja.fi kysyi lukijoiltaan, pitäisikö nelosolutta ja muita vahvempia alkoholijuomia myydä ruokakaupoissa. Lukijoiden mielipide oli selvä: peräti 82 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että vahvemmat alkoholijuomat tulisi saada ruokakauppojen hyllyille. Vastaavasti 18 prosenttia vastaajista oli ajatusta vastaan.

– Alkoholi vapaaseen myyntiin ja talous lähtee nousuun. Tulisi aiheuttamaan kaikenlaista turbulenssia ja uusien työpaikkojen syntyä, kommentoi nimimerkki Lasse.

– Nykyinen käytäntö on ok pienillä muutoksilla. Viinejä myös ruokakauppoihin ja alkoholijuomia pitäisi saada myydä aina, kun kauppa on auki. Yhdestä asiasta olen melko varma: ei runsas alkoholinkulutus johdu Suomessa alkoholin saatavuudesta. Jos viinin saisi ruokakaupasta, vähentäisi se varmasti väkevien alkoholijuomien/viinan kulutusta---, kommentoi puolestaan Samu.

Nimimerkki rehellisesti kirjoittaa, ettei Suomen malli toimi.

– Kyllä suomalaisiin on iskostettu iso alkoholivalhe! Ken joskus on matkustellut Saksaan tai esimerkiksi Espanjaan huomaa, että alkoholinkäyttö on sivistyneempää ja kulutus kohtuullista. Kuitenkin nämä maat noudattavat sellaista alkoholipolitiikka, jolla suomalaisia pelotellaan. Jos saatavuus lisääntyy tai hinta alenee, niin suomalaiset kuolevat kärpästen lailla alkoholimyrkytykseen, kun käyttö ryöstäytyy käsistä! Näin meitä pelotellaan.

Kyselyyn vastasi 464 henkilöä. 

Aihe herätti runsaasti keskustelua puolesta ja vastaan myös MTV:n Facebook-sivuilla. Kommenteissa todettiin muun muassa, että Suomen pitäisi astua nykyaikaan, eikä holhous kannata. Vastustajat taas perustelivat mielipidettään muun muassa sillä, että Alkosta saa hyvää ja asiantuntevaa palvelua ja että ruokakaupoissa on riittävän pitkät jonot jo tälläkin hetkellä.  


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja