Lukijat paljastavat: Tämä on parasta isovanhemmuudessa

Studio55.fi selvitti kyselyssään, mikä lukijoiden mielestä on parasta isovanhemmuudessa. Vastauksissa toistuivat esimerkiksi lasten vilpitön rakkaus ja yhteinen aika.

Enemmän aikaa kuin omien lasten ollessa pieniä

Tapaamisissa voi keskittyä täysin lapseen, kun tietää, että omat asiat voi hoitaa myöhemmin ja tärkeintä juuri sillä hetkellä on olla lapsen käytettävissä.

Kun tapaa lapsenlasta voi täysin keskittyä häneen ja seurata lapsen kehitystä. Nykypäivän tekniikka antaa mahdollisuuden olla yhteydessä lapsenlapsen kanssa etäisyydestä huolimatta. Skypetän lapsenlapseni kanssa viikoittain. Se on meistä molemmista hauskaa. Isoäiti näkee, kun hammas on irronnut tai hiuksia on kiharrettu ynnä muuta.

Kun oma lapsi oli pieni, oli olevinaan aina kiire omiin harrastuksiin ja töihin. Rahaa piti saada, että talon saisi joskus maksettua. Nyt kun on tullut ikää ja ei ole rahahuolia, on omalle lapsenlapselle runsaasti aikaa ja vielä enemmän, kun tästä vuoden kuluttua jään eläkkeelle.

Isovanhemmuudessa on parasta, kun voi olla lapsenlapsille yhdessä ja välillä yhdelle kerrallaan se erityinen aikuinen, joka voi olla 100 % vain lasta varten.

Vilpitön rakkaus ja tarttuva ilo

Se hetki kun lapsi kiljuu ilosta nähdessään minut, mumminsa, niin se vasta lämmittää sydäntä!

Ehdottomasti parasta on lasten energisyys joka vie mukanaan. Lasten mukana tulee tehtyä paljon sellaista jota ei kahdestaan miehen kanssa tulisi tehtyä.

Lasten kanssa seurustelu on niin sanotusti terveellistä: he ovat aitoja, vilpittömiä ja virkistäviä. Hyväksyvät sinut semmoisena kuin olet!

Hetket lapsenlapsen kanssa ovat elämän tähtihetkiä. Pieni lapsenlapsi on niin pyyteetön, vilpitön ja luonnollinen. On hienoa olla isoisä.


Ei vastuuta kasvatuksesta

Saa parhaat hetket ja ovat lähes aina hyväntuulisia. Saa hemmotella mielin määrin, koska on sopimus "mummolan säännöistä".

Nähdä heidän kasvavan ja kehittyvän. Vastuu on kuitenkin kasvatuksessa vanhemmilla, mutta tarvittaessa voin olla tukena, jos vanhemmat niin haluavat.

Parasta on se, että saa kuoria kermat päältä. Voi nauttia ilman jokapäiväistä vastuuta.

Saa kokea kaiken uudestaan ilman sitä huolimörköä.

Isovanhemmuus itsessään

Parasta on se, että olen isovanhempi. Usein nautin yhteisestä ajasta lapsenlasteni kanssa. Joskus tuntuu, että en jaksa ja silloin myös tuon sen julki.

Lapsenlapset ovat elämän jälkiruokaa!

Parasta on se, että saa kokea isovanhemmuuden, sillä kaikillahan ei sitä mahdollisuutta ole. Hienoa on, kun nyt eläkeläisenä on aikaa lapsenlapsille, ja lisäksi voi enemmän valita parhaan ajankohdan olla heidän seurassaan ja osoittaa heille kaiken huomionsa. Sekin on hyvä, että lapset voi palauttaa omaan kotiinsa, kun mummoa ja vaaria rupeaa väsyttämään.

Lapsenlapseni ovat aikuisia. Tällä hetkellä parasta isovanhemmuudessa on tietoliikenteen kautta tapahtuva yhteydenpito ja vuoden aikana useat tapaamiset välimatkoista huolimatta.

Isovanhemmuuskysely toteutettiin Studio55.fi-sivustolla helmi-maaliskuussa 2015, ja siihen vastasi 900 henkilöä. Kyselyyn vastanneista 82 prosenttia oli naisia ja 18 prosenttia miehiä.

Lue myös:

    Uusimmat