Mainos

Mielensäpahoittajan blogi: Kirves ja vasara

Mielensäpahoittajan blogitekstejä julkaistaan samassa rytmissä sarjan kanssa.

"Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun tupakkiaskin kanteen raapustettiin pohjapiirroksia. Minunkin oli aloitettava tupruttelu, että oli mihin piirtää.

Talooni tarvittavat naulat haalin sortuneiden torppien seinistä, Ketku-Iivarilta ja vanhan vintin lattialta. Puut olin kaatanut isäni kanssa aiemmin. En säästänyt pohjalaatan ja perunakellarin sementissä. Siksi talo seisoo tänäkin päivänä suorassa. Kun talo valmistui, se näytti samalta kuin kaikkien muidenkin talot. Ero syntyi siitä että se oli meidän eikä kenenkään muun talo.

Nykyään suunnitellaan enemmän kuin tehdään. Istutaan pihatuolissa, hörpitään pilsneriä ja huokaillaan, että pitäisi ne ikkunanpuitteet maalata, lämmitysjärjestelmä vaihtaa ja hormi nuohota.

Tekijämiehet ja –naiset ovat erikseen. He eivät höpise ja unelmoi, vaan tarttuvat vasaraan, santapaperiin ja avaavat oluttölkin sijasta maalitölkin.

Koulurakennukset on tehty 1960-luvulta lähtien homeesta eikä hirrestä. Kaikki tulevat kaupunkeihin päällekkäistaloihin mutta kukaan ei tunne naapuriaan. Jos talosta menee jotain rikki, ei riitä kirves ja vasara. Pitää olla tietokone ja aspestipuku.

Ennen kaikki oli paremmin."

Kirjoittaja on iäkäs mies, jonka mielestä ennen kaikki oli paremmin. Ajatuksiaan hän tahtoo jakaa, jotta saa ne ulos mielestään ja verenpaineen pysymään alhaalla.

Keskustele aiheesta #mielensäpahoittaja #ennenkaikkioliparemmin

Mielensäpahoittaja – Ennen kaikki oli paremmin MTV3-kanavalla tiistaisin klo 20.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja