Lukijat avautuvat: Tämä vei seksihalut!

Studio55.fin lukijat kertoivat seksuaalisesta haluttomuudestaan. Kuinka himot hiipuivat? Lue kokemukset!

Osalla haluttomuutta aiheutti huonot kokemukset parisuhteessa, ikääntyminen tai ylipäätään turvallisen, läheisen kumppanin puuttuminen. Joitakin seksuaalisen halun katoaminen ei toistaalta haitannut lainkaan. 

Syvä masennus vei seksihalut, eivätkä ne ole palanneet, vaikka lääkitys on jo lopetettu. Avioliitto natisee sen takia, mutta toistaiseksi olemme pysyneet yhdessä, vaikkei seksiä ole ollut kohta kahteen vuoteen!

-peppilotta

Iän myötä seksuaalinen halukkuus on vähentynyt, mutta isännän takia on sitä pidettävä yllä, että hän pysyy tyytyväisenä.

-mummeli satakunnasta

Hiipuu se kun ikää tulee, onneksi.

-Kalle

Olen alle 50-vuotias. Seksuaalinen halukkuus katosi kokonaan, koska sopivaa vapaata kumppania ei löydy. Satunnaiset ehdokkaat eivät halua mitään oikeaa suhdetta, vaan tykätään vaihtaa kumppania joka kerta. Oikeiden tunteiden puuttuminen vie ilon ja nautinnon yhdessä olosta.

-talvi 2016

Menin naimisiin nuorena, halukkaana ja viriilinä naisena. Muutamassa vuodessa mieheni kehitti itselleen raastavan alkoholiongelman eikä peli enää toiminut. Kun kerää 30-vuotiaan miehen tarpeeksi usein rappukäytävästä tai vieraiden lattioilta, niin alkaa ensiksi syyttää itseään, vasta sitten häntä. Onneksi tajusin olevani kyvytön enää auttamaan. Lisäksi seksi hänen kanssaan kävi tylsäksi, sillä hän luotti sängyssä suuren peniksensä hoitavan hommat. Koskaan hän ei esimerkiksi koskenut minun rintojani eikä häntä saanut kosketella kiveksistä tai oikein muualtakaan. Öisin hän ei halannut vaan pysyi omalla puolen sänkyään tai istui tietokoneella. Suhde meni vaihtoon kolmen vuoden jälkeen.

-Taskumatti taidemuseossa

Katosi kun olin naimisissa.

-Anastasia

Minulla oli väkivaltainen ex-mies, jonka kanssa ei onneksi tarvinnut seksiä harrastaa. En suostunut edes nukkumaan samassa huoneessa, mutta poiskaan en pystynyt muuttamaan täysin varattomana ja sairaana. Paitsi vielä ennen poismuuttoani hän yhtäkkiä halusikin seksiä – olin niin järkyttynyt ja pelkäsin kuitenkin sen verran sitä miestä, etten kyennyt muuta kuin lamaantumaan. Se oli jotain niin ällöttävää, kun inhosin ja vihasin sitä kuvotusta sydämeni pohjasta. Seuraavaan kolmeen vuoteen koko ajatus seksistä toi mieleen tämän tapahtuman ja meinasin joka kerta melkein oksentaa. Se niistä haluista vuosiksi.

-menetetty

Kaikilla seksihalut eivät kadonneet

Tuo halukkuus ei ole koskaan minulta kadonnut – on elämäntilanne ollut mikä tahansa. Ei ole edes vakavammat sairaudetkaan yhtään heikentäneet haluja tai estäneet toimintaa.

-kka1968

No vaikka kaikki muu menisi, niin halukkuus pysyy.

-ER

Kumppanin puute on esteenä. Kyllä mieli tekisi.

-Petri

Ei kadonnut, vaan mieheltä kyky!

-tepa

Kaikki halut katosivat viimeisen suhteen päättyessä tai oikeastaan jo ennen sen päättymistä. Koko suhde oli mielestäni ankea. Sen jälkeen päätin, että nyt riittää kaikki suhteet minulle. Olen 61-vuotias, eronnut vuosia sitten. Ei ole kertaakaan edes mielessä käynyt mitkään halut, inhottaa koko asia. Mitään muuta syytä ei ole kuin kyllästyminen. Ei todellakaan haittaa minua, pitäähän elämässä muutakin olla kuin toinen toistaan vaikeammat suhteet. Avioliittoni oli kyllä hyvä kokemus, siitä huolimatta siitäkin lähdin 23 vuotta sitten. Olisi pitänyt ajat sitten keksiä muita harrastuksia.

-KK

Lääkitys meni pehvalleen ja samalla hiipui kyky, mutta halu jäi. Keskustelkaapa joskus lääkityksen vaikutuksista eikä vain ”mielihaluista”.

-ABC

Epäröin lähteä suhteeseen, mutta mies otti yhteyttä vielä kieltäytymiseni jälkeen, ja ajattelin että hänen täytyy ihan oikeasti välittää. Lopulta annoin periksi. Olin kuulemma ihana ja sovimme yhteen täydellisesti. Muutaman tapaamisen jälkeen mies alkoikin käyttäytyä omituisen etäisesti ja torjuvasti heti seksiä saatuaan, ja peruutti tapaamisen. Vaikka järjellä tajuan, että todennäköisesti kyseessä on niin sanottu valloittajatyyppi, jonka kiinnostus lopahtaa kun hän on saaliinsa saanut, niin omat halut menivät. Ei ole rohkeutta kokeilla uudelleen suhdetta. Vientiä olisi ja treffipyyntöjä tulee tasaiseen tahtiin, mutten uskalla edetä ensitapaamisen jälkeen. Haavoituin.

-Haavanlehti

Kun ei mieskään halunnut, loppui minultakin mielenkiinto seksiin.

-hups

Vaihdevuodet ja yhdeksän vuotta vanhemman mieheni eläköityminen sai seksihalut katoamaan totaalisesti. Seksittä jo kaksi vuotta. Ei haittaa, hyvä näinkin.

Kyllä olen kadottanut seksuaalisen halukkuuden. Nuorena olin hyvin aktiivinen, nyt kahden eron jälkeen olen onnellisessa suhteessa mutta lähes ilman seksiä. En kaipaakaan sitä. Kumppanillani on myös vaikeuksia asian kanssa, hän kyllä haluaisi, mutta se on niin väkinäistä, että olemme päättäneet antaa asian olla ellei seksi tule luonnostaan. Hänelläkin on ero takana ja vaikea avioliitto. Olemme sinut seksittömyyden kanssa, läheisyyttä meillä on paljon ja hyvät tunteet toisiamme kohtaan.

-punahilkka

Olen kolmen aikuisen lapsen äiti, ex-yksinhuoltaja. Nuorimmaisen syntymän jälkeen en oikeastaan voinut ”ulkona” (kun kolme pientä lasta). Aluksi tunsin haikeutta, kun ei ollut seurustelusuhdetta – olinhan vasta kolmikymppinen terve nainen. Vuosien myötä jotenkin totuin nunnan elämään, tottumushan on toinen luonto. Nyt seniorina ei seksin puute enää edes vaivaa, ainakaan tietoisesti. Viime aikoina olen ruvennut epäilemään, että olenkin ehkä syntyjäni aseksuaali. Mutta siihen pystyisi vain asiantuntija vastaamaan. Lesbistä suhdetta minulla ei ainakaan ole ollut, ajatuskin puistattaa. Toisaalta nolottaa se tosiasia, että olen ”jäänyt vanhaksipiiaksi” kuten ennen sanottiin. Kyllähän se nostaisi itsetuntoa, jos olisi edes tosissaan kosittu. Mutta, itseni tuntien, täytyy todeta että ehkä on parempi niin.

-uusioneitsyt

En ehkä koskaan hirmu himokas ollutkaan. Kerta viikkoon sitten viiskymppisten jälkeen riitti. Tupakoinnin lopettamisen jälkeen loputkin halut menivät. Ei niin kivaa, kun toinen haisee tupakalle, henki ja iho. Lienee myös mieskunnon heikkeneminen toisella osittain runsaan tupakoinnin syy.

-nainen65

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja