Lukijan bongaus: Oletko tajunnut tätä sinappituubista?

Makuja-sivuston Sivumaku-ruokablogin lukija bongasi hauskan yksityiskohdan sinappituubista, jota moni suomalainen ei ole välttämättä tullut ajatelleeksi.

Makuja-sivuston Sivumaku-ruokablogin Facebook-ryhmässä kummasteltiin viikonloppuna sinappituubin tekstiä, joka on monelta suomalaiselta jäänyt ehkä huomioimatta. Oletko sinä huomannut, että monissa sinappituubeissa lukee ainesosaluettelon päätteeksi isoilla kirjaimilla "RAVISTETTAVA"?

Sinappituubia tulisi siis ravistaa ennen tuotteen käyttöä samalla lailla kuin vaikka ketsuppipulloakin. Mutta kuinka moni suomalaisista todella tajuaa ravistaa tuubin muodossa olevaa pakkausta?

– Pullossa olevan ravistan ja purkkia voi sekoittaa, mutta en ymmärrä, miten voisi auttaa metallituubin ravistaminen. Melkoisen kovaa saa ravistella, tai ehkä sitä pitäisi suorastaan puristella, pohti eräs Sivumaku-blogin lukijoista Facebookissa.

Miksi sinappituubia pitää ravistaa?

Turun Sinappia edustavan elintarvikeyritys Unileverin Nordic Brand Manager Ira Nyströmin mukaan sinappituubin ravistamistarpeelle on olemassa täysin looginen syy:

– Syyhän on sama kuin ketsuppipullossakin. Jos kaadat ketsuppia ravistamatta, niin ulos tulee pelkkää lirua. Sinapissa on öljyä ja etikkaa, jotka sitten sekoittuvat ravistamalla, Nyström toteaa.

Lue sinappituubikeskustelu Sivumaku-blogin Facebook-ryhmästä.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja