Lukas Hradecky venyi ilmiömäiseen tuplatorjuntaan rangaistuspotkussa – Leverkusenin alivoimainen taistelu sai harmittavan lopun

Suomalaismaalivahti Lukas Hradecky säkenöi tuplatorjunnallaan rangaistuspotkutilanteessa, mutta hänen edustamansa Bayer Leverkusen joutui lopulta taipumaan Slavia Prahalle 0–1 jalkapallon Eurooppa-liigassa.

Eurooppa-liiga suorana C Morella

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Vierasjoukkue Leverkusenin asemat huononivat 22. minuutilla, kun Karim Bellarabi taklasi itselleen ulosajon ja saksalaiset joutuivat yhden miehen vajaalle.

Leverkusen koki piinaavia hetkiä toisella jaksolla, kun Slavialle tuomittiin rangaistuspotku. Slavian Peter Olayinka ja Leverkusenin Hradecky törmäsivät pallontavoittelutilanteessa, ja Olayinka kaatui. Tilanteesta tuomittua pilkkua asettui vetämään Nicolae Stanciu, mutta Hradecky aavisti kulman oikein ja venyi torjuntaan. Stanciu iski jatkopalloon, mutta sen Hradecky torjui jaloillaan ja piti maalinsa vielä puhtaana.

Leverkusenin taistelu päättyi kuitenkin karvaasti. Hradecky joutui antautumaan 80. minuutilla, kun Olayinka puski Stanciun antamasta kulmapotkusta pallon verkon perukoille.

Vaihtomies Morelos ratkaisi

Suomalaiskeskikenttätähti Glen Kamaran edustama skottiseura Rangers puolestaan päihitti puolalaisen Lech Poznanin 1–0. Ottelun ratkaisi toisella jaksolla kentälle päässyt HJK:stakin takavuosilta tuttu kolumbialaiskärki Alfredo Morelos.

Borna Barisic keskitti ja Morelos puski pallon maalin edustalta sisään. Viime kaudellakin Eurooppa-liigassa maaleja mättänyt Morelos oli ehtinyt olla kentällä vain kuusi minuuttia.

Glen Kamara tahkosi Rangersin keskikentällä täydet minuutit. Suomalainen kuljetti palloa tutun varmaotteisesti ja jakoi useita laadukkaita, peliä edistäviä syöttöjä.

Rangersilla on nyt Eurooppa-liiga-kauden kahdesta ensimmäisestä ottelustaan kaksi voittoa. Viime viikolla se päihitti vieraissa Standard Liegen 2–0. Leverkusenilla on tilillään yksi voitto ja yksi tappio.